Strandskoven Sibirien - Faxe Ladeplads

Her begynder de unikke naturoplevelser

Naturen på Sydsjælland og Møn er både stor, unik og forunderlig. Her er plads til alle og til mange forskellige aktiviteter. Vi har samlet en buket af destinationens mest unikke naturoplevelser, så klik videre nedenfor og lad dig endelig inspirere!

Specielle planter og træer på Sydsjælland og Møn

Naturen er forunderlig og fascinerende og stor - og naturen på Sydsjælland og Møn er absolut ingen undtagelse. Ja faktisk er den så stor på disse kanter, at den er en rejse værd i sig selv!

Fugle på Sydsjælland og Møn

I den Sydsjællandske og Mønske natur er der rig mulighed for at møde alskens fugle - lige fra helt almindelige solsorte til de ret så sjældne isfugle.

Særlige naturområder

Naturen er forunderlig og mangfoldig på samme tid, og i SydkystDanmark er der mange muligheder for at opleve dens mangfoldighed. Se vores guide til no...

Oplev Sydsjælland og Møn på hesteryg

Tag på ridetur i SydkystDanmark og oplev områdets smukke natur fra en hesteryg. På denne side har vi har samlet lidt forslag til rideoplevelser på Syd...

Dark Sky Møn og Nyord

Møn og Nyord har en enestående stjernehimmel, der er meget lidt lysforurening hvilket gør at himlen er meget mørkt og det derfor er muligt at se stjer...

Møns Klint

Møns Klint er et meget populært udflugtsmål, og man forstår godt hvorfor! De smukke hvide klinter, der rejser sig over havet, er nemlig noget helt særligt - og ikke bare i dansk målestok, men også i international.

Stevns Klint UNESCO Verdensarv

På Sydsjælland tårner Stevns Klint sig 41 meter op over havets overflade og er ubetinget områdets turistmæssige fyrtårn. I klinten ses tydelige lag af fiskeler, der fortæller om en af de værste katastrofer i Jordens historie.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i absolut særklasse. Tårnets øverste platform befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

Gå på fossiljagt!

Tag på fossiljagt i SydkystDanmarks enorme kridtlag og find flere millioner år gamle levn fra fortiden.

Kalkbrud på Sydsjælland og Møn

Lån en hakke og gå på fossiljagt i de enorme kridtlag, der har flere millioner år på bagen. Vær heldig og få en hilsen fra en fjern, fjern fortid!

Fiskeri ved Knudshoved Odde

Knudshoved Odde er et skønt område, hvor man kan køre til Knudsskovgård og parkere sin bil. Derfra er der ca. 7 km. ud til selve spidsen. Der kan være stærk strøm og der er flere dybe huller, derfor er det en fordel at bruge waders. Området er totalfredet, og det er forbudt at overna...

Sælsafari ved Knudshoved odde og Avnø

Avnø Fjord er et helt særlig område hvor det er muligt at tage på sælsafari. Her kan man tit opleve sælerne ligge på maven på den mange sten. Hvis de hopper i vandet er man kommet for tæt på dem. Man kan se sælerne inde fra land, men den bedste oplevelse får man i kajak. Man kan star...

Find inspiration til brug af naturen i disse apps

Få endnu flere naturoplevelser

SUP i SydkystDanmark

Kom ned i gear. Ned til strandkanten. Begge fødder placeret på et board. Lære noget nyt, noget der giver smil på læben og luft til tankerne. Vandsport, hvor familien forenes og bliver væk i nuet. Kom ned og bliv helt væk i SydkystDanmark. Her begynder vandoplevelserne!

Vandreture i rå natur

Kom ned i tempo og tag på vandretur på Sydsjælland og Møn. Her er højt til himlen, og vandrestier så langt øjet rækker. Kom ned og bliv helt væk i SydkystDanmark. - Her begynder vandreturen!

Gåture i jeres eget tempo

Kom ned i tempo. Opdag den smukke natur og imponerende arkitektur i symbiose på Sydsjælland & Møn. Helt dér ude, hvor man bliver væk i landskabet. Kom ned og bliv helt væk i SydkystDanmark.

Fiskeri for hele familien

Bare en time fra København og så er du allerede langt væk! Væk fra hverdagens stress og jag - uden rækkevidde og uden dækning. Her begynder fisketuren på Sydsjælland & Møn!

Kanosejlads

Kom ned i tempo og bliv ét med naturen. Her kan familien være samlet uden forstyrrelser. Kom ned og ro ud i SydkystDanmark. Her begynder kanoturen.

Cykling på Sydsjælland og Møn

Oplev SydkystDanmark på cykel på nogle af destinationens mange afmærkede cykelruter. Her er både rundture, som nemt kan klares på en enkelt dag og lang-ture, der kræver overnatning undervejs. - Kom ned og bliv helt væk i SydkystDanmark!

Fra Møns Klint til Stevns Klint

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Find endnu mere inspiration her

Sov i det fri i SydkystDanmark

Der er mange muligheder for at sove midt i naturen i SydkystDanmark - fx på en af destinationens mange shelterpladser.

Havneguide

Besøg en af SydkystDanmarks mange charmerende havne. Destinationen byder på Danmarks længste kystlinje, og der er aldrig langt til næste havn. Besøg v...

Hyggelige gårdbutikker

Er du på udkik efter lokale smagsoplevelser, så følg vores guide til gårdbutikker og specialbutikker på Sydsjælland og Møn.

Downloads

Se vores travelkatalog og vores cykel-, vandre- og destinationskort. Få inspiration til fiskesteder og meget andet