site logo

Møns Klint

Møns Klint er et meget populært udflugtsmål, og man forstår godt hvorfor! De smukke hvide klinter, der rejser sig over havet, er nemlig noget helt særligt - og ikke bare i dansk målestok, men også i international.

Hvorfor rejse til Bali eller Sydamerika for at opleve storslået natur, når det kan opleves i Danmark? Ja, garantien for at vejret er godt, er måske lidt større, men synet af de 128 meter høje, kridhvide klinter, der løfter sig over det turkisgrønne hav, langs den syv km lange kyststrækning, fås simpelthen ikke andre steder i verden!

Møns Klints trapper

Fra toppen af Møns Klint kan du flere steder komme ned til stranden, hvorfra du virkelig kan nyde synet af Klinten som rejser sig de 128 meter op over havets overflade. Se kort over trapper langs Møns Klint her. Det mest populære sted at gå ned til stranden er ved Maglevandstrappen ved Geocenter Møns Klint. Her skal du ned af hele 497 trappetrin og selvfølgelig også op af dem igen. Er du ikke helt så meget til at vandre på trapper, så er der heldigvis også lavet en boardwalk, som alle og enhver kan benytte, og hvorfra der er rigtig god mulighed for at nyde den fantastiske udsigt over klinten. 

OBS! I perioden fra d. 1. oktober 2020 og frem til ca. d. 18. december 2020 skal Maglevandstrappen renoveres, og den vil derfor være lukket i denne periode. Se andre trapper og nedgange her.

Danmarks første UNESCO biosfæreområde

Med udnævnelse som Danmarks første biosfæreområde i sommeren 2017 peger UNESCO på Møn og de omkringliggende øer som et helt særligt sted i verden. Et sted med en enestående natur, hvor de lokale formår at leve og arbejde i et bæredygtigt samarbejde med naturen. I området kan du opleve de fleste danske naturtyper både på land og i vandet samt en rigdom af sjældne dyre- og plantearter, som netop er et af kendetegnene for et biosfæreområde.

Møns Klint strand

Hvide klintestrækninger med unik historie

For 70 millioner år siden blev en masse alger til kridt, hvilket er forudsætningen for, at Møns Klint overhovedet eksisterer. 

Tag på fossiljagt langs klintestranden og find 70 millioner år gamle fossiler, vættelys og rav. Man må gerne beholde, hvad man finder, men GeoCenter Møns Klint har igangsat et rekordforsøg, som er godkendt af Guinness World Record, om at samle den største samling af vættelys, så du er meget velkommen til at donere dit fund til centrets samling og måske være med til at få rekorden i hus.

GeoCenter Møns Klint formidler Møns Klints historie på en sjov og interaktiv måde, hvor børn og voksne kan dyste i viden og afprøve naturens kræfter i miniformater.

Oplevelser ved Møns Klint

Møns Klint er hjemsted for mange forskelligartede naturoplevelser og er derfor et meget populært sted for aktive naturelskere, der vil udfordre sig selv på den ene eller den anden måde. Her kan du nemlig både blive udfordret til lands, til vands og i luften.

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 12.551619

Breddegrad : 54.95878

Max 30 minutter fra Møns Klint

Liste
Kort