Særlige naturområder

Foto: Tage Klee

Naturen er forunderlig og mangfoldig på samme tid, og i SydkystDanmark er der mange muligheder for at opleve dens mangfoldighed. Se vores guide til nogle af destinationens mest unikke og seværdige naturoplevelser. 

Unikke oplevelser i særlig natur

Mange steder på Sydsjælland og Møn er der mulighed for at fordybe sig i særlig natur - fx kan I opleve imponerende bakkelandskaber og smukke strandskove i området.

Det imponerende område Sibirien i Faxe Ladeplads er helt særligt i den forstand, at det både er en skov og en strand på en og samme tid. Den hyggelige skov flugter langs strandkanten, hvor der er rig mulighed for at kombinere strand- og picnicturen i vidunderlige omgivelser.

Høje Møn

Området Høje Møn er ikke så kendt som dets afslutning, Møns Klint, dog er Høje Møn mindst lige så imponerende et syn. Området bag klinten byder på usædvanlige naturoplevelser og enestående udsigtspunkter, som eksempelvis Aborrebjerg (beskrevet ovenfor). Plantelivet på Høje Møn er exceptionelt, hvor sjældne planter som østrisk hør, esparsette og gul reseda findes, men også dyrelivet er enestående. Lærkefalken og ravnen yngler her, mens den røde glente, traner og musvåger også lever i området. Høje Møn er det eneste sted i Danmark sommerfuglen den sortplettede blåfugl lever, hvorfor det er et sjældent og imponerende syn at se det smukke insekt. Større dyr som hugorm, rådyr og harer lever også i den rå natur, hvilket gør Høje Møn til en fascinerende naturoplevelsen.

Imponerende naturfænomener