Kalk Møns Klint Sascha Bendix

Her begynder naturoplevelserne

Store naturoplevelser venter, når du kommer til Sydsjælland og Møn. Vi har hele to klinter - Stevns Klint, som er optaget på UNESCOs Verdensnaturarvsliste og Møns Klint med de over 100 m høje kridtklipper.

SydkystDanmark er oplagt til vandring, cykling, lystfiskeri og mange andre former for aktiv ferie, men byder selvfølgelig også på afslappende badestrande og rolige landskaber til at fordybe sig i.

Husk også at kigge mod stjernerne når mørket sænker sig! Møn har papir på stjernehimlen og det er et nattebesøg værd!

Det aktive udeliv

Vandreture

Foto: visitSydsjælland-Møn

Cykelruter

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Kajaksejlads

Kajaksejlads på SydkystDanmarks fjorde og åbent hav. Her kan du blive ét med naturen, nyde stilheden og opleve naturen fra en anden vinkel.

Kanosejlads

Kom ned i tempo og bliv ét med naturen. Her kan familien være samlet uden forstyrrelser. Kom ned og ro ud i SydkystDanmark. Her begynder kanoturen.

Stand up paddle board

Stand Up Paddleboard bliver mere og mere populært. Med SydkystDanmarks lange kyststrækning er det en oplagt mulighed at kaste sig ud i, og der er flere steder i destinationen, hvor du kan leje et paddleboard på time- eller dagsbasis.

Golfbaner i SydkystDanmark

SydkystDanmark byder på flere skønt beliggende golfbaner. Se en oversigt over de mange muligheder nedenfor.

Lystsejlads

Med sin lange kyststrækning, sine mange sunde, småøer, bugte, fredelige vige og helt unikke kystscenerier er Sydsjælland og Møn et rent slaraffenland ...

Lystfiskeri

Er du vild med at fiske - uanset om du betragter dig selv som prof eller amatør - skal du nok få din lyst styret i SydkystDanmark, hvor der er rigelig...

Oplevelser fra vandsiden

Selvom du ikke kommer i eget fartøj, skal du ikke snydes for at opleve SydkystDanmarks smukke kyster fra vandsiden. Rundt omkring på Sydsjælland &...

Blå oplevelser i SydkystDanmark

SydkystDanmark tilbyder et hav af "blå oplevelser" - både i og på havet. Her kan I både leje kajakker, kanoer, SUP-boards og tage på dykker- og snorkelture. - Følg denne guide til nogle af områdets mange "blå oplevelser".

Oplevelser under vandet

Oplev SydkystDanmark under havoverfladen. Følg undervandsstierne i Vordingborg eller ved Kalvehave - eller dyk ned i det azurgrønne vand ved Møns Klint og få en helt enestående naturoplevelse.

Enestående udeliv

Kom ned og bliv høj, giv helt slip og nyd tiden sammen. Tag ud, hvor klinten ender, hvor havet begynder, hvor naturen giver frit løb og hvor himlen er uendelig.

SydkystDanmarks cykel og vandreruter

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Unikke naturoplevelser

Der er få steder i Danmark, hvor naturen er ligeså afvekslende som på Sydsjælland og Møn. Her kan du finde sjældne fugle og planter, stejle klinter, dybe søer og azurblåt hav. 

Stevns Klint UNESCO Verdensarv

På Sydsjælland tårner Stevns Klint sig 41 meter op over havets overflade og er ubetinget områdets turistmæssige fyrtårn. I klinten ses tydelige lag af fiskeler, der fortæller om en af de værste katastrofer i Jordens historie.

Møns Klint

Møns Klint er et meget populært udflugtsmål, og man forstår godt hvorfor! De smukke hvide klinter, der rejser sig over havet, er nemlig noget helt særligt - og ikke bare i dansk målestok, men også i international.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i absolut særklasse. Tårnets øverste platform befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

Fra klint til klint

Foto: Tage Klee

SydkystDanmarks dejlige strande

Foto: Tue Schiørring Fotografi

Kysterne i SydkystDanmark

Foto: Tage Klee

Oplev Sydsjælland og Møn på hesteryg

Tag på ridetur i SydkystDanmark og oplev områdets smukke natur fra en hesteryg. På denne side har vi har samlet lidt forslag til rideoplevelser på Syd...

Gå på fossiljagt!

Tag på fossiljagt i SydkystDanmarks enorme kridtlag og find flere millioner år gamle levn fra fortiden.

Søer og vandområder på Sydsjælland og Møn

De sydsjællandske søer og vandområder er tumleplads for mange sjove aktiviteter. Her kan du både bade, sejle, stå på SUP-board, fiske eller simpelthen...

Særlige naturområder

Naturen er forunderlig og mangfoldig på samme tid, og i SydkystDanmark er der mange muligheder for at opleve dens mangfoldighed. Se vores guide til no...

Fugle på Sydsjælland og Møn

I den Sydsjællandske og Mønske natur er der rig mulighed for at møde alskens fugle - lige fra helt almindelige solsorte til de ret så sjældne isfugle.

Specielle planter og træer på Sydsjælland og Møn

Naturen er forunderlig og fascinerende og stor - og naturen på Sydsjælland og Møn er absolut ingen undtagelse. Ja faktisk er den så stor på disse kanter, at den er en rejse værd i sig selv!

Kalkbrud på Sydsjælland og Møn

Lån en hakke og gå på fossiljagt i de enorme kridtlag, der har flere millioner år på bagen. Vær heldig og få en hilsen fra en fjern, fjern fortid!

Nyd naturen hele døgnet

Sov i det fri i SydkystDanmark

Der er mange muligheder for at sove midt i naturen i SydkystDanmark - fx på en af destinationens mange shelterpladser.

Camping I SydkystDanmark

Tag på afslappet ferie i storslået natur med højt til himlen og kik til millioner af stjerner. Tag på ferie i SydkystDanmark - kun en time fra København. Her er der masser af campingmuligheder, outdooraktiviteter, afmærkede cykelruter, naturskønne vandreture og gode fiskesteder.

Foto: VisitSydsjælland-Møn