SydkystDanmark
Skovtårnet ved Camp Adventure

Skovtårnet ved Camp Adventure

Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i absolut særklasse. Tårnets øverste platform befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i særklasse, der tilbyder et helt særligt og majestætisk syn ud over Sydsjælland. Platformen øverst i Skovtårnet befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på hele Sjælland. Fra toppen kan du se 25 km ud over det sydsjællandske landskab, og kigger du nordpå i klart vejr, kan du faktisk se helt til Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø samt dele af den københavnske skyline.

Skovtårnet

En unik naturoplevelse

For arkitekturinteresserede er Skovtårnet uden tvivl et "must-see". Den unikke konstruktion er tegnet af EFFEKT Arkitekter og har allerede inden åbningen vundet flere internationale priser, bl.a. en førsteplads ved ICONIC Award 2017 – Visionary Architecture samt Finale World Architecture Festival 2017. Opbygningen er en såkaldt hyperboloid form, som består af lange vertikale stålrør, som ikke er bøjede, men i stedet er roteret 120° for at opnå Skovtårnets kurvede timeglasform.

Arkitektur i særklasse

Turen op i Skovtårnet er en helt unik oplevelse, hvor naturen ses fra nye vinkler. Også turen ud til tårnet er en oplevelse for sig selv, for den foregår nemlig via en 900 m lang boardwalk med flere "pause-pladser" og platforme undervejs, hvorfra I har rig mulighed for at nyde de smukke udsigter. Langs boardwalken vil I kunne se Danmarks største klatrepark, når Camp Adventures mange trætopbaner bliver brugt langt over hovederne på jer.

Skovtårnet udsigt

Når I ankommer til Skovtårnet, venter den 650 meter lange spiralformede rampe, der snor sig op til tårnets top. Her får I mulighed for at opleve naturen og træerne på en helt ny måde - nemlig i øjenhøjde og helt tæt på. Den unikke oplevelse kulminerer på Skovtårnets top med en 360° udsigt udover det sydsjællandske landskab.  

Tre interessante fakta om Skovtårnet

1. Skovtårnet er på Time Magazine "Worlds 100 Greatest Places of 2019", som viser de 100 mest besøgsværdige steder i verden, som er hele rejsen værd

2. Skovtårnet vandt førstepladsen ved ICONIC Awards 2017 for "Visionary Architecture"

3. Hele 50.000 mennesker besøgte Skovtårnet i de første to måneder efter åbningen

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Skovtårnsvej 1

4690

Koordinater

Længdegrad : 11.963685

Breddegrad : 55.263018

Max 30 minutter fra Skovtårnet

Liste
Kort