Blå oplevelser i SydkystDanmark

Foto: Møn Watersport

SydkystDanmark tilbyder et hav af "blå oplevelser" - både i og på havet. Her kan I både leje kajakker, kanoer, SUP-boards og tage på dykker- og snorkelture. - Følg denne guide til nogle af områdets mange "blå oplevelser". 

Oplevelser fra vandsiden

Selvom du ikke kommer i eget fartøj, skal du ikke snydes for at opleve SydkystDanmarks smukke kyster fra vandsiden. Rundt omkring på Sydsjælland & Møn har du nemlig mulighed for at at hoppe på en turbåd eller leje en båd og selv tage på oplevelsestur på vandet.

Oplevelser under vandet

Oplev SydkystDanmark under havoverfladen. Følg undervandsstierne i Vordingborg eller ved Kalvehave - eller dyk ned i det azurgrønne vand ved Møns Klint og få en helt enestående naturoplevelse.

SydkystDanmarks dejlige strande

SydkystDanmarks lange kystlinje byder på en perlerække af lækre sandstrande, og på de fleste af dem vejer det blå flag som bevis på, at badevandet er i top. Denne oversigt viser en stor del af SydkystDanmarks bedste strande.

Kajaksejlads

Kajaksejlads på SydkystDanmarks fjorde og åbent hav. Her kan du blive ét med naturen, nyde stilheden og opleve naturen fra en anden vinkel.

Kanosejlads

Kom ned i tempo og bliv ét med naturen. Her kan familien være samlet uden forstyrrelser. Kom ned og ro ud i SydkystDanmark. Her begynder kanoturen.

Havneguide

Besøg en af SydkystDanmarks mange charmerende havne. Destinationen byder på Danmarks længste kystlinje, og der er aldrig langt til næste havn. Besøg vores havne som sejler eller nyd den særlige havnestemning som landkrabbe - alle er mere end velkomne.

Det blå eventyr - Vordingborg

I foråret 2018 udgav Vordingborg kommune et oplevelseskort med input til alle de aktiviteter, man kan udleve til søs. Her er fx markeret, hvor alle de mange skibsvrag ligger, og der er udlagt spor under havoverfladen, man kan følge, hvis man dykker.

Stand up paddle board

Stand Up Paddleboard bliver mere og mere populært. Med SydkystDanmarks lange kyststrækning er det en oplagt mulighed at kaste sig ud i, og der er flere steder i destinationen, hvor du kan leje et paddleboard på time- eller dagsbasis.

Andet du kunne finde interessant

Camping ved stranden

Nyder I at falde i søvn til havets brusen? Så skal I vælge en af SydkystDanmarks campingpladser med direkte adgang til stranden. - Så er der heller in...

Lystfiskeri på Sydsjælland og Møn

Er du vild med at fiske - uanset om du betragter dig selv som prof eller amatør - skal du nok få din lyst styret i SydkystDanmark, hvor der er rigelig...

Cykelferie

I SydkystDanmark kan du cykle fra klint til klint - nemlig fra Møns Klint i syd til Stevns Klint i nord - eller omvendt! - Nyd det unikke landskab fra...

Sommerferie i SydkystDanmark

Skønne sommerminder for både børn og voksne på Sydsjælland og Møn