SydkystDanmark
Efterårsferie på Danmarks Borgcenter

8 efterårsoplevelser som børnene vil elske

Sensommeren er over os og børnenes efterårsferie venter om hjørnet. Vi har samlet 8 skønne oplevelser, som børnene vil elske dig for – her er inspiration til den hyggelige endagstur, miniferien eller måske en hel uge ’sydpå’ – for på Sydsjælland og Møn varer sensommeren lidt længere.

#1 Camping på Feddet Strand Resort

Skal der en tur i vandland med på sensommerens ’to-do-liste’? Eller måske en hæsblæsende tur på el-drevne motocross-cykler?

På halvøen Feddet – der ligger i behagelig køreafstand fra København - møder I en overraskende kombination af unik natur, luksuriøse rammer og aktiviteter for hele familien på Feddet Strand Resort.

På Feddet finder I Sjællands største hede, der er den perfekte ramme for friluftsaktiviteter som vandreture, en tur på mountainbike eller en ridetur på islandske heste. Alt sammen i et landskab, der mest af alt minder om Jyllands vestkyst, men altså noget tættere på.

Hvis ungerne stritter lidt imod ved tanken om at skulle ud i den friske luft, så vil det måske hjælpe lidt på ’overtalelsen’, at Feddet Strand Resort byder på et væld af aktiviteter i børnehøjde, som indendørs vandland, legeland, junglebaner, trampolinland, gaming-house og meget mere.

Elektrisk motorcross for børn og voksne
Elektrisk motocross på Feddet
Indendørs pool og wellness
Feddet Strand Resort
Hop højt i trampolinland
Trampolinland på Feddet
Ridetur på islandske heste
Feddet Strand Resort islandske heste
Pluk blåbær i øko-plantagen
Blåbær på Feddet
Adventuregolf for hele familien
Adventure Golf på Feddet

#2 Møns Klint og Dark Sky

Møns Klint med trappe
Dark Sky Møn Nyord

Tag en tur til den enestående Møns Klint, og lav et familievæddemål om, hvem der først kommer op ad Danmarks længste trappe.

Husk at blive til efter mørkets frembrud, for så kan I opleve den kulsorte nattehimmel over Møn – det eneste sted i Danmark, hvor nattemørket er så bælgravende mørkt, at det har fået den officielle betegnelse Dark Sky. De mange stjerner vil garanteret få ungerne til at tabe mælet.

#3 Stevns Klint og Højerup Gl. Kirke

I kan også tage en tur til Stevns, og gå på opdagelse ved UNESCO Verdensarv Stevns Klint. Her kan I se spor efter det gigantiske meteornedslag, der udryddede dinosaurerne for millioner af år siden. Mens I er her, så husk at besøge Højerup Gl. Kirke, der faktisk er blevet halvt spist af havet.

Og selvfølgelig er der også fantastiske overnatningssteder og attraktioner, hvis I er vil have endnu mere ud af jeres tur sydpå.

Stevns Klint Gammel Højerup Kirke

#4 Se skoven i efterårets farver fra Skovtårnet

Sensommeren er selvfølgelig det oplagte tidspunkt til den klassiske skovtur med varm kakao på termokanden. Skal der lidt ekstra krydderi på skovturen, kan I besøge Skovtårnet ved Rønnede. Tårnet rejser sig over trætoppene og er Sjællands højeste tilgængelige punkt, og ud over en hyggelig tur gennem skoven får I derfor også den mest fantastiske udsigt over skoven klædt i efterårets farver. Husk at I kan tage picnickurven med og nyde den i området – eller gå på opdagelse i madboderne. Hvis der er ekstra krudt i musklerne, så er der i skoven omkring Skovtårnet også en sjov og udfordrende klatrepark, der nok skal give både smil på læben og sved på panden. Klatreparken er Danmarks største og breder sig over et areal af 7,5 hektar. I kan prøve kræfter med i alt 10 forhindringsbaner, der bevæger sig ind og ud og på kryds og tværs af bøgeskoven.

Efterår og Vinter på Camp Adventure

#5 Tag et smut tilbage i middelalderen

Riddere og spøgelser er et hit hos mange børn. Har I lyst til at gå på opdagelse i middelalderen? Så er et besøg på Danmarks Borgcenter i Vordingborg et sikkert hit for børnefamilien. Her kan I opleve Middelalderborgen; Kong Valdemars store kongeborg og det flotte Gåsetårn, der er byens vartegn, og nordens bedst bevarede middelaldertårn. Der er masser af oplevelser til børn på Danmarks Borgcenter. Når I har købt billet, får I udleveret en Ipadguide, som bruges til at jagte uhyggelige spøgelser og monstre på hele borgterrænet.

Børn ved Gåsetårnet

#6 En tidsrejse tilbage til Den Kolde Krig?

Efter en rejse tilbage til Middelalderen, kan I også vælge en tidsrejse til Den Kolde Krig. Et besøg på Koldkrigsmuseum Stevnsfort er nemlig en fascinerende rejse tilbage til en tid, hvor Øst og Vest holdt skarpt øje med hinanden. Dengang var Stevnsfort en vigtig brik i Danmarks og NATOs forsvar. Stevns lå i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfort, og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig.

I dag kan du på en guidet tur opleve det underjordiske fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. Og børnene vil helt sikkert tabe kæben ved mødet med den teknologi, der var moderne, da far og mor var børn.

Stevnsfortet gang

#7 Holmegaard Værk – Danmarks nye ’must-see’ museum – både for børn og voksne

Holmegaard Værk er Nordens nye museum for glas, keramik og design – og alle sanserne sættes i spil, når I besøger én af Nordens største og vigtigste glassamlinger på mere end 42.000 stykker glas. Her kan i komme helt tæt på et team af glasmagere i særklasse, der sørger for røg i skorstenene i det imponerende glasværksted. Ungerne vil elske de mange muligheder for selv at være kreative: I glasatelieret kan I være designere for en dag og udsmykke glas med smukke motiver, og i keramikatelieret kan I skabe jeres egne designs ved at male på porcelænsemner. En helt speciel aktivitet er muligheden for at få lavet en afstøbning af dit eget eller dit barns håndaftryk i glas. 

Holmegaard Værk
Holmegaard Værk

#8 Halloween i BonBon-Land – hvis det godt må være lidt uhyggeligt

Skal der gys på menuen? Så er Halloween i BonBon-Land en skræmmende god idé, men pas på, det er drønuhyggeligt – og absolut ikke for sarte sjæle. Så er I advaret.

Halloween i BonBon-Land har udviklet sig til en fantastisk tradition, hvor folk, der elsker gru og uhygge valfarter til Holme Olstrup for at få en ordentlig forskrækkelse.  Hele fem forskellige, uhyggelige labyrinter venter på, at du tør gå inden for. Årets nyhed er spøgelseshuset ’Dukkehuset’, og hvis du ikke kan lide uhyggelige dukker, så skal du nok blive uden for, for dukkerne gemmer på dystre hemmeligheder.

Hvis børnene er lidt mindre, og måske ikke lige i klar til at blive skræmt, så er der masser af andre aktiviteter (udover alle de sjove forlystelser). For eksempel et værksted til de mindste og uhyggelig film i bio til de større børn. Den hedder ’Den forheksede rutsjebane’.  Halloween i BonBon-Land har åben fra lørdag den 10. oktober og hele efterårsferien + 24. & 25. oktober. Alle dage 10-17.

Halloviin i BonBon-Land

Psst... tip #9..

Et lille ekstra tip! Husk at du kan finde masser af rabatter og fordele til oplevelser med Funspots.dk.