SydkystDanmark
Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud

Midt på Sjælland ligger Faxe Kalkbrud - et stykke Danmarkshistorie, som har haft stor betydning for millioner af år siden!

For 63 millioner år siden var Faxe Kalkbrud dækket af vand. Her levede kæmpehajer, krokodiller og mange andre eksotiske dyr. Du kan stadig finde levn fra denne tid, når du besøger stedet, og netop derfor er stedet meget populært blandt børnefamilier. Men også andre bliver tiltrukket af de mange ting, der foregår i og omkring Faxe Kalkbrud.

På fossiljagt i Faxe Kalkbrud

Kalkbruddet er populært blandt børnefamilier. Gå på opdagelse i naturen, og find 63 millioner år gamle fossiler fra fortidens dyr – og I må godt tage dem med hjem!

Geomuseum Faxe arrangerer guidede fossiljagter, men I er også mere end velkommen til at gå rundt på egen hånd. Hvis I finder noget, vil Geomuseum Faxe også med glæde vurdere jeres fund, så I præcist ved, hvad det er, I tager med hjem. Geomuseet formidler i øvrigt meget mere om kalkbruddets og områdets historie - I finder det lige på kanten!

Fossiljagt Faxe Kalkbrud

Tre spændende fakta om Faxe Kalkbrud

1. Faxe Kalkbrud er både en attraktion og en arbejdsplads. Hvis man besøger kalkbruddet i hverdagen, vil der være en del mere støj og store maskiner end i weekenden. 

2. Hos Geomuseum Faxe kan man låne hammer og mejsel til at hakke efter fossiler i kalken. 

3. Faxe Kalkbrud bliver ofte brugt til filmoptagelser. Blandt andet er flere scener til julekalenderen "Jesus & Josefine" optager her. Kalkbruddet er også et yndet sted for professionelle fotoshoots på grund af det specielle lys, det azurblå vand og det ørkenlignende landskab.

Prismet i Faxe Kalkbrud

På den yderste kant af Faxe Kalkbrud ligger udsigtsplatformen Prismet, der har form af en prisme - heraf navnet. Mellem de to trekanter, der spejler hinanden, er placeret selve udsigtsdækket, hvor det imponerende syn af hele Faxe Kalkbrud kan nydes. 

Prismet i Faxe Kalkbrud

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Østervej

4640

Koordinater

Længdegrad : 12.12291

Breddegrad : 55.260142

Max 30 minutter fra Faxe Kalkbrud