Mød sanger Ulla Britt Simonsen

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Ulla Britt Simonsen er sangerinde, sangskriver og en utrolig kreativ ildsjæl, der brænder for og får sin inspiration fra Næstved.

Mød én af SydkystDanmarks ildsjæle: Sanger Ulla Britt Simonsen

Ulla Britt Simonsen er sanger, sangskriver og ildsjæl fra Næstved. Når man møder Ulla Britt, er det som om, der sænker sig en helt naturlig ro. Afslappet, cool og venligt viser hun rundt i sin by, Næstved. Byen hvor hun er vokset op og har levet det meste af sit liv. I dag er hun et kendt ansigt i byen, og der hilses venskabeligt på hende af cyklende og gående lokale, når man slentrer igennem byen.

De fleste kender hende fra byens scener, hvor hun igennem mange år har optrådt med sin egen musik, og i forskellige bands og orkestre. Men mange kender hende også som underviser på Næstveds store musikskole, hvor Ulla igennem mange år, har introduceret områdets børn og unge til musikkens sprog.

I Næstved er det næsten som at være på landet og i byen samtidig og det der med at gå rundt i byen og bare observere – og jeg har altid min lille notesbog med – og så bare skrive ned hvad man ser, lade det ligge, og så måske en dag bliver det til en sang

Ulla Britt fortæller selv, at det med at undervise i musik, har været med hende fra hun var barn. Hendes mor, der selv var lærer, legede musikskole med Ulla, når de var hjemme sammen. Ulla gik ud ad bryggersdøren, og bankede på ved hoveddøren kort efter, og så var hun i musikskole derhjemme, legede de. Her lærte hun at spille klaver og fandt så småt sin stemme.

Når jeg har fri, så tager jeg typisk til Karrebæksminde i mit lille sommerhus, går ture ved vandet eller sejler i min kajak – i det hele taget elsker jeg at være ude i naturen her hvor lyset og vandet skaber en helt naturlig ramme og virkelig giver ro

Ulla Britt beskriver Næstved, som en by der kan meget forskelligt og passer godt til hendes humør. Alt fra torvedagene i byens historiske centrum, det hyggelige byliv og gåturene ved havnen, hvor bl.a. den lille turbåd Rundfart Friheden sejler fra. Blandet med et stærkere og stærkere kulturliv, er det noget af det, der binder Ulla til egnen.

Og så naturligvis roen som Ulla Britt især finder ved vandet ved Karrebæksminde. Det er her hun tager sine pauser, lader op, læser avisen og finder sin inspiration.

Man skal ikke opholde sig længe ved Enø og Karrebæksminde, før end man ved, hvad hun mener. Ved forårets første solstråler myldrer livet frem ved den lille fiskerihavn, ved spisestederne langs vandet og ved Enø Bageri, som serverer de bedste hjemmelavede is. Der handles fisk ved de små butikker og røgerierne, og tiden går på sin helt egen måde i stå.

Og sådan slutter en perfekt dag i Ulla Britt Simonsens selskab. Med ro på, en kande kaffe og kopper i en kurv ved vandet, hvor bølgernes rolige bevægelser bliver et perfekt musikalsk bagtæppe. 

Mød flere ildsjæle fra SydkystDanmark

Mød Gavnø Slots Baronesse Helle Reedtz-Thott

Kom med Baronesse Helle Reedtz-Thott rundt på et af Danmarks smukkeste slotte og hør hendes historie.

Mød landskabsarkitekterne Stig og Greg

To af Sydkystdanmarks passionerede ildsjæle arbejder hver dag for at skabe et fantastisk og helt magisk univers i Paradehuset på Gisselfeld Kloster.

Mød Michelinkok Jonas Mikkelsen

Hvordan inspireres en Michelin-hædret kok i SydkystDanmark? Mød køkkenchef Jonas Mikkelsen fra Hotel Frederiksminde og få svaret.

Mød Kasper Kristensen fra Feddet Strand Resort

Mød Kasper Kristensen, som har en hang til perfektion, en lyst til at gøre det lille ekstra og en særlig passion for Feddet på Sydsjælland.