SydkystDanmark
Feddet

Feddet

Feddet er en fantastisk halvø der adskiller Præstø Fjord og Faxe bugt. Her bliver du budt på skøn natur med mange kilometers badestrand og vandre- og cykelruter på nogle skønne naturstier. 

Feddet er en halvø dannet af strandvolde. der har eksisteret de sidste 2.000 år. Halvøen vokser stadig i bredden på grund af den konstante sandtilførsel fra nordøst. Undergrunden består primært af grus, sand og flint. Derfor er jorden meget næringsfattig, hvilket giver et helt specielt plante- og dyreliv. Feddet rummer Sjællands største hede der er dækket af lyng, græs og fyrre-, eg og birkeskov. Her kan du få lov til at nyde naturens lyde og sceneri. 

Feddet

Unikke naturoplevelser

Fugletårn 

På den sydligste del af Feddet finder i et fugletårn der har udsigt over strandengene, markerne og fjorden. Det er den perfekt placering når der skal observeres trækkende eller rastende fugle. 

Fuglelivet er især rigt i foråret og efteråret, hvor mange fugle raster og trækker over Feddet. Efteråret byder især på fugle såsom musvåger, spurvehøge samt forskellige vadefugle. Hvis du ønsker at se gæs og ænder, skal du kigge forbi i vinterperioden, hvor de ofte raster på strandengene og markerne. 

Blåbær 

På Feddet er det muligt at finde en plantage af økologiske selvpluk blåbær. Bærrene er nemme at plukke for både børn og voksne, da det er den storbuskede variant der kan blive op til 2 meter høje. 

Prisen for selvpluk er 80,- kr. pr. kg. 

Der er gratis parkering ved plantagen.

Naturcenter Fiskerhuset

På fjordsiden af feddet finder du Naturcenter Fiskerhuset. Her er det muligt at deltage på ture og arrangementer i løbet af året, eller leje udstyr til selv at gå på opdagelse i naturen. 

Shelter 

Syd for Strandegård tæt på stranden findes en primitiv shelter med bålplads og muldtoilet. Det er gratis at overnatte én nat ad gangen. Shelteren er primært til familier og enkeltpersoner der er på cykel-, vandre- kajaktur.

Du kan læse mere om shelterpladserne her.

Se alt om naturoplevelser på Feddet her.

Traktor på Feddet

Aktiviteter i overflod

På Feddet finder i Feddet Strand Resort der byder på camping, hytteudlejning, telte og feriehuse. Her finder i også aktiviteter i overflod, der enten er gratis eller kan købes hos Feddet Strand Resort. 

Aktiviterne inkludere blandt andet kajakkurser, ridning, mountain bikes, elektriskemotorcykler, lystfiskeri, beach volley eller leg på de store hoppe- og forhindringsbaner, som er placeret ude i vandet på stranden. 

 

Feddet Strand

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Feddet

4720

Koordinater

Længdegrad : 12.102814

Breddegrad : 55.172202

Max 30 minutter fra Feddet