7 tips til en regnvejrsdag

Foto: GeoCenter Møns Klint

Uge 42 betyder efterårsferie med børnene, men hvad skal man finde på, hvis det står ned i tykke stråler udenfor vinduet. Fortvivl ej, vi leverer en håndfuld tips til sjove og spændende oplevelser, som I kan drage ud til – selv på en regnvejrsdag!

GeoCenter Møns Klint

Oplevelsescentret med alverdens aktiviteter

Længst ude ved en af Danmarks smukkeste naturattraktioner, Møns Klint, ligger GeoCenteret af samme navn. Centeret, der fortæller om Danmarks fødsel, er fyldt med aktiviteter til flere timer, en hel dag - ja, måske endda flere, hvis I skal nå at få det hele med! Den fantastiske udstilling med masser af interaktivitet og 3D-biograf er nemlig ikke det eneste, I kan opleve.

Hvis vejret holder tørt, bør I kridte skoene og tage en tur ned af trapperne for at nyde udsigten og klipperne på tætteste hold, og måske kan I tage en skat med hjem fra stranden i form af et fossil. Hvis I er klar på lidt udfordringer, kan I give jer i kast med trætopbanerne i det omkringliggende skovområde. Hvis højderne ikke lige er jer, så bliver der også tilbudt guidede Mountain Bike-ture og deciderede fossiljagter! 

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

En underjordisk rejse i krigshistorien

Næstved Automobilmuseum

Et samlermuseum for store og små med biler, motorcykler og fede motordrevne nostalgiske maskiner! 

Sjove virksomhedsrundvisninger på Møn

Besøg en bolchefabrik eller et ismejeri og se hvordan lækkerierne bliver til!

Hvis velsmagende bolcher er et hit i familien, bør I tage forbi den lille bolchefabrik i den gamle sukkerfabrik i Stege. Hos Møn Bolcher kan børnene nemlig prøve kræfter med at lave deres egen slikkepind, og i butikken kan I se det store udvalg af farvestrålende bolcher, og naturligvis købe lige så mange I vil med hjem. Efter hvert opkog bliver der budt på lune smagsprøver, men der koges ikke bolcher hver dag, så kontakt Møn Bolcher inden I drager afsted.

Hos Møn Is er der rig mulighed for at give børnene en ægte landbrugsoplevelse. Her kan børnene nemlig gå på opdagelse i stalden og klappe deres yndlingsko samtidig med, at de lærer, hvor mælk og is kommer fra.

Escape room

Løs mysteriet for at undslippe fangeskabet!

Tag en tur i biografen

Få et godt grin, et ægte gys eller en oplevelse ind i en anden verden!

Næstved Legeland

Brug timevis med leg og sjove spillemaskine!

Næstved Legeland er et kæmpe indendørs legeland fyldt med de mest populære forlystelser, såsom hoppeborge, cirkusland og "jungle-hop". Til de små (0-3 år) findes der en hoppeborg med oppustelige dyr og en boldborg, hvor de kan lege i bløde bolde.

Større og mere actionlystne børn kan kaste sig ud i en stor slide (rutchebane) eller prøve jungleforhindringsbanen, der er sjov både for børn og voksne. Der er også rig mulighed for at udfordre hinanden i bl.a. fodboldtunnel, mega basket og sumo brydning eller på gladiatorbanen.