Gå til indhold
©  Foto:

Hesede Hovedgård B&B

Hesede Hovedgård, som i 1827 blev bygget af Gisselfeld Kloster, knejser smukt over de bølgende sydsjællandske marker. Hovedhuset undergik i 2019 en gennemgribende renovering af alle tre etager. Den imponerende store gamle gård ligger på marguerit-turen, på kanten af Hesede Skov, 2 km fra Gisselfeld Kloster og 4 km fra Skovtårnet.

Hesede Hovedgård har 8 dobbeltværelser, der alle er individuelt indrettet med en skøn blanding af respekt for husets historie og samtidskunst. Bo eksempelvis på ”Rulle”, som tidligere blev brugt som rulle-rum, og som nu har en fin gammel rulle som skrivebord. Eller snup en nat på ét af husets originale gjæsteværelser, som alle har badehotel-stemning, charmerende skrå lofter og udsigt over enten Gisselfeld Kloster eller husets store parklignende have.

Huset forpagtes i dag af Kit og Claus, der selv bor på stedet, og deres passion for vin og mad produceret med passion, spændende samtidskunst og møder mellem mennesker gennemsyrer stedet. Dog er det katten Gertrud, som er ”Dronningen af Hesede Hovedgård”. Værtsparret fortæller glad og gerne om stedets historie, hvordan de selv flyttede fra Frederiksberg til en gammel hovedgård, og hvad man kan opleve af spændende ting og sager i området.

Man vil ofte kunne spise uformel aftensmad sammen med værtsparret eller gå med Claus en tur i vinkælderen. Man kan også bestille en tapas, som man kan nyde i eget gode selskab i de bløde stole i entréen eller udenfor. Om morgenen serveres en udsøgt morgenmad, som serveres i Kit og Claus’ private stue om et langbord.

I den store have bag ved hovedhuset kan gæster nyde lidt kølig sprød hvidvin i en liggestol og hold øje med, om græsset gror og prøve en tur i den 8 meter høje gynge i det 200 år gamle egetræ. En del af haven står uberørt af hensyn til smådyr og insektlivet, og i 2020 er der plantet duftende blomsterbed, der særligt skal tiltrække sommerfugle og humlebier. Haven er også hjemsted for en flok dådyr, harer, fasaner, musvåge, spætte og alverdens andre fugle. Hyg jer med havespil eller gå rundt om søen og videre ud i Hesede Skov.

Hesede Hovedgård arrangerer løbende pop-up kunst-udstillinger, og husets gæster kan altid se den aktuelle ophængning i Galleriet, hvis ikke ligefrem deltage i en fernisering eller en artist talk. Særligt forår og efterår holdes vin-arrangementer.

De nærmeste naboer er tre specialbutikker, som alle har til huse på den gamle gård: kafferisteriet KaffeLaug, hvis fantastiske specialkaffer naturligvis også serveres på Hesede Hovedgård. Livsstilsbutikken Veras Verden, som er et mekka af lækre designvarer og gaveidéer. Og endelig Akeleje Studio, som sælger outdoor- og sportstøj af høj kvalitet.

Lidt længere væk hos Gisselfeld Kloster kan man også besøge det smukke orangeri, Paradehuset, hvor der hersker en helt særlig magisk stemning og ro. Hos Skovtårnet kan man nemt bruge en hel dag på de mange klatrebaner i trætoppene.

Hesede Hovedgård ligger lige midt i smørhullet.