Liselund gammel Slot

Foto: Thorkild Jensen
Attraktioner
Slotte og herregårde
Adresse

Langebjergvej 4

4791 Borre

Kontakt

E-mail:liselund@natmus.dk

Telefon:55812178

Liselund Lystslot og Have

På det yderste af Møn og faretruende tæt på de stejle klinter ligger et yndigt lille lystslot omgivet af en fortryllende have. Det er Liselund Lystslot. 

Det lille miniatureslot ligger i havens lysning og vidner om adelsparret de la Calmettes kærlighed til hinanden, til kunsten og til tidens tanker. Antoine de la Calmette byggede slottet i 1792 og opkaldte det efter hans højtelskede hustru Lisa. Her kunne de dyrke deres kærlighed i tæt pagt med naturen. 

Parret var et af 1700-tallets jetsetpar på Møn, og Liselund giver et enestående glimt af parrets privilegerede liv; fra havesalens glimtende spejle med blomsterranker og den indtagende udsigt til haven fra spisesalen og videre til det ikoniske Abeværelse, som ikke kun fortæller om Antoines dramatiske liv i Lissabon under jordskælvet i 1755, men også vidner om hele periodens verdensbillede. 

Omkring slottet ligger den bedst bevarede romantiske have i Danmark. Her falder en ro, når man træder ind, og idyllen bliver toppet med ænder, åkander og romantikkens ordnede vildskab. Antoine og Lisa rejste Europas romantiske haver tynde for at få inspiration til deres åndehul på Møn. Liselund Have byder på mange eventyr og oplevelser i form af både monumenter, dramatiske landskaber og eksotiske havepavilloner. Haven blev hurtigt et foretrukken motiv for guldaldermalerne, og den fortryller stadig i dag sine gæster. 

Liselund lystslot kan besøges på en rundvisning 1. maj-30 september. I samme periode kan grupper bestille private rundvisninger. Haven er åben året rundt, og adgang hertil er gratis.

Nationalmuseet tilbyder to slags rundvisninger: Rundvisning på lystslottet og Rundvisning på lystslottet og i haven. Billetter kan købes på forhånd eller ved lystslottet inden rundvisningen. 

Praktiske informationer om rundvisningerne

Tidspunkt:

Maj, juni, september: lør-søn

Juli, august: ons-søn

Kl. 11, 13* og 15

*Rundvisningerne kl. 13 besøger både lystslottet og haven

Rundvisningerne foregår på dansk, engelsk og tysk.

 

Læs mere på: https://natmus.dk/museer-og-slotte/liselund/

Adresse

Langebjergvej 4

4791 Borre

Facilities

Parkeringsplads for busser

Johanneskors

Sidst opdateret af
Destination SydkystDanmark