Danmark på skinner

SydkystDanmark på skinner

Foto: VisitDenmark

Oplev den danske sommer med toget og kom rundt til de mange, oplevelsesrige stationsbyer i hele SydkystDanmark. Hver station, hver by og hvert område byder på oceaner af uforglemmelige sommerminder! 

Byer du kan stå af i...

Tag toget til én af byerne på Sydsjælland og kom vidt og bredt rundt i destinationen til fods, på cykel eller med båd.  

Næstved

Næstved er er både historisk og nutidigt set Sydsjællands største handelsby. I dag byder byen på stor diversitet med store grønne områder, rigt handels- og byliv samt et stort udvalg af historie, kunst og kultur.

Vordingborg

Vordingborg by er en af landets mest unikke steder historisk set, da det er her, Dannebrog for første gang mødte Danmark. Ud over den fascinerende historie er byens charmerende, hyggelig og fuld af små kroge og vidunderlige oplevelser.

Rødvig

Rødvig by er unik for sin historie og sit charmerende havne- og byliv. Her kan man lade sig betage af både byens og naturens historie og udvikling.

Faxe Ladeplads

Den ægte sommerstemning finder I i kystbyen Faxe Ladeplads, hvor især området omkring Faxe Ladeplads Lystbådehavn og flere populære badestrande langs kysten inviterer til en hyggelig dag med fødderne i vandkanten.

Præstø

Præstø by er en idyllisk perle tæt på kysten lige ud til Præstø Fjord. Byen har en særlig charme, som skal opleves helt tæt på. Den smukke by er kendt for markedet Fransk Forår og den flotte kirke midt i byen.

Haslev

Haslev er en lille, hyggelig stationsby omgivet af et smukt herregårdslandskab med flere idylliske slotsparker og skove lige til at gå på opdagelse i.

Kom rundt i SydkystDanmark

Cykeludlejning

Har du brug for at leje en cykel? Der er flere steder i på Sydsjælland og Møn, hvor det både er muligt at leje og få repareret cykler.

Vandreruter på Sydsjælland og Møn

Sørg for at suge alle naturens indtryk til jer, når I vandrer gennem Sydsjælland og Møn. Med uimodståelig natur – og masser af den – er der nok af vandremuligheder at vælge imellem!

Klintebussen

Klintebussen er en gratis bus, som kører i fast pendulfart mellem Rødvig og Bøgeskov Havn med stop ved flere af de smukke og spændende steder langs Stevns klint. Du kan tage med én bus, stå af og så tage en senere bus videre eller tilbage til dit udgangspunkt.

Færgen IDA (Bogø-Stubbekøbing)

Få 12 minutters oplevelse på Grønsund med en af Danmarks ældste træfærger. Færgen Ida er et stykke sejlende kulturarv for store og små. Om efteråret omdannes færgen til et ægte piratskib med aktiviteter for børn i alle aldre. Færgen IDA sejler er også kendt som den sejlende cykelsti. ...

Færgen Møn

Sejltur med Færgen Møn Kom og oplev en sejltur med Færgen Møn, en ældre restaureret Færge med gode faciliteter og stemning ombord. Der sejles fra Stege havn til Kalvehave havn og retur på udvalgte tidspunkter. Tag med på oplevelsesture på vandet sammen med familien, venner eller kærest...

Rundfart Friheden

M/S Friheden er et hyggeligt skib som ligger i Næstved havn. Som det fremgår af fartplanen, sejler vi ud 2-7 dage om ugen og kan tilbyde diverse menuer eller lettere anretninger, som passer til det selskab, der ønsker lidt godt til ganen. Lad dig inspirere på hjemmesiden  eller kontakt ka...

Foto: Destination SydkystDanmark