Camønoen - Kongerigets Venligste Vandrerute

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Camønoen, der også bliver kaldt "kongerigets venligste vandrerute", strækker sig 175 km over Møn, Bogø og Nyord. Undervejs kommer du igennem områdets smukkeste natur, langs betagende kyster, gennem hyggelige småbyer og forbi flere seværdigheder.

Vandreruten Camønoen blev etableret i 2016, og er i dag kendt af de fleste vandrere. Den populære vandrerute er både velegnet til familier, til en weekendtur med vennerne og til seriøse vandrere, der skal have mange kilometre i benene. Det er ikke underlidt, at Camønoen er blevet så populær, for den varierede rute løber gennem noget af Danmarks smukkeste natur og er godt faciliteret med mange seværdigheder og overnatningssteder undervejs. 

En unik naturoplevelse

Camønoen byder på flere unikke naturoplevelser på sin vej. Her kan I blandt andet opleve Danmarks mest populære naturattraktion, Møns Klint, et UNESCO biosfæreområdet og fænomen "Dark Sky", hvor stjernehimlen viser sig fra sin absolut bedste og mest betagende side. 

Undervejs er vandreruten forsynet med flere vandposter og de såkaldte "Camønobænke", så her kan alle være med. Der er flere busstop på ruten, så I nemt kan hoppe af eller på ruten efter behov. 

Der er stort fokus på bæredygtighed omkring Camønoen, så alle bliver opfordret til at tage skrald og andre efterladenskaber med sig, når de går. Af sikkerhedsmæssige hensyn opfordres vandrere også til ikke ikke at dække bål til, når man forlader dem. 

Kongerigets venligeste vandrerute

Det er ikke blot et slogan, men også et faktum, at Camønoen er en venlig vandrerute. Folkene bag har taget højde for, at alle kan være med og har derfor blandt andet også lavet et handicapvenligt kort, som er særligt velegnet til kørestolsbrugere og gangbesværede. På samme måde er der lavet familievenlige ruter, hundevenlige stier og guidede ture som en del af oplevelsen. 

Oplevelser langs ruten

Kong Asgers Høj

Tag på en spændende tur igennem den mørke gang ind til kammeret i Kong Asgers Høj, medbring lommelygten og få en gysende oplevelse imellem de store st...

Musik-Teater med Sagnkvinden

Sagn og myter i ord, vers og toner om oldtidens musik og instrumenter. Kl. 14 hver onsdag i juli, august og september 2020.  Del 1. Hør fortæll...

Bogø Mølle

Bogø Mølle er beliggende i Bogø By med en storslået udsigt over Grønsund til Falster, og er Bogøs klareste vartegn grundet dens placering på et markan...

Tre spændende fakta om Camønoen

1. Hvis du går hele Camønoen, har du gået ca. 250.000 skridt

2. Ildsjælene bag Camønoen er hele tiden i gang med nye projekter og pønser netop nu på at etablere særlige stjerneoplevelser 

3. Der er mulighed for at leje såkaldte Glamping-telte undervejs på ruten, så I kan nyde turen i luksuriøse omgivelser