SydkystDanmark

Camønoen - Kongerigets Venligste Vandrerute

Camønoen, der også bliver kaldt "kongerigets venligste vandrerute", strækker sig 175 km over Møn, Bogø og Nyord. Undervejs kommer du igennem områdets smukkeste natur, langs betagende kyster, gennem hyggelige småbyer og forbi flere seværdigheder.

Vandreruten Camønoen blev etableret i 2016, og er i dag kendt af de fleste vandrere. Den populære vandrerute er både velegnet til familier, til en weekendtur med vennerne og til seriøse vandrere, der skal have mange kilometre i benene. Det er ikke underligt, at Camønoen er blevet så populær, for den varierede rute løber gennem noget af Danmarks smukkeste natur og er godt faciliteret med mange seværdigheder og overnatningssteder undervejs. 

Vandre på Camønoen

En unik naturoplevelse

Camønoen byder på flere unikke naturoplevelser på sin vej. Her kan I blandt andet opleve Danmarks mest populære naturattraktion, Møns Klint, et UNESCO biosfæreområde og Dark Sky, hvor stjernehimlen viser sig fra sin absolut bedste og mest betagende side. 

Undervejs er vandreruten forsynet med flere vandposter og de såkaldte "Camønobænke", så her kan alle være med. Der er flere busstop på ruten, så I nemt kan hoppe af eller på ruten efter behov. 

Der er stort fokus på bæredygtighed omkring Camønoen, så alle bliver opfordret til at tage skrald og andre efterladenskaber med sig, når de går. Læs rådene om den 'gode vandrestil' her.

Vandretur på Møn

Kongerigets venligeste vandrerute

Det er ikke blot et slogan, men også et faktum, at Camønoen er en venlig vandrerute. Folkene bag har taget højde for, at alle kan være med og har derfor blandt andet også lavet et handicapvenligt kort, som er særligt velegnet til kørestolsbrugere og gangbesværede. På samme måde er der lavet familievenlige ruter, hundevenlige stier og guidede ture som en del af oplevelsen. 

Oplevelser langs ruten

Tre spændende fakta om Camønoen

1. Hvis du går hele Camønoen, har du gået ca. 250.000 skridt

2. Ildsjælene bag Camønoen er hele tiden i gang med nye projekter og pønser netop nu på at etablere særlige stjerneoplevelser 

3. Der er mulighed for at leje såkaldte Glamping-telte undervejs på ruten, så I kan nyde turen i luksuriøse omgivelser 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Storegade

4780

Koordinater

Længdegrad : 12.289187

Breddegrad : 54.987182