Top 16 must-sees på Sydsjælland og Møn

Foto: Tue Schiørring Fotografi

Længes du efter nye oplevelser og indtryk, så er SydkystDanmark et godt sted at starte. På denne liste har vi samlet alle Sydsjællands og Møns absolutte topattraktioner, som du bare ikke må gå glip af. 

Skovtårnet ved Camp Adventure

Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i absolut særklasse. Tårnets øverste platform befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

Møns Klint

Møns Klint er et meget populært udflugtsmål, og man forstår godt hvorfor! De smukke hvide klinter, der rejser sig over havet, er nemlig noget helt særligt - og ikke bare i dansk målestok, men også i international.

Holmegaard Værk

Holmegaard Værk for sans og samling - Nordens levende museum for glas, keramik og design ved Næstved

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

I allerforreste frontlinje lå Stevnsfortet - Danmarks og NATOs hemmelige brik i forsvaret under Den Kolde Krig. En historie som du måske husker, men ikke kender! Besøg Koldkrigsmuseet på Sydsjælland.

Camønoen - Kongerigets Venligste Vandrerute

Camønoen, der også bliver kaldt "kongerigets venligste vandrerute", strækker sig 175 km over Møn, Bogø og Nyord. Undervejs kommer du igennem områdets smukkeste natur, langs betagende kyster, gennem hyggelige småbyer og forbi flere seværdigheder.

Gavnø Slot

Det smukke rokokoslot Gavnø, på Sydsjælland, byder på en eventyrlig oplevelse for alle. Besøg ikke bare slottet, men også parken, kirken, bryggeriet og Go Fly banerne

Stevns Klint UNESCO Verdensarv

På Sydsjælland tårner Stevns Klint sig 41 meter op over havets overflade og er ubetinget områdets turistmæssige fyrtårn. I klinten ses tydelige lag af fiskeler, der fortæller om en af de værste katastrofer i Jordens historie.

Hotel Frederiksminde

Hotel Frederiksminde er nænsomt og stilsikkert restaureret og fremstår i dag i den originale romantiske stil fra slutningen af 1800-tallet, hvor hotel...

Susåen

Susåen, der er Danmarks femte største å og Sjællands mest vandrige åsystem, har sit udspring syd for Rønnede og snor sig forbi Herlufsholm Kostskole o...

Danmarks Borgcenter

I hjertet af Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter - et minde om middelalderens storhedstid på Sydsjælland - fortalt på en ny måde.

Karrebæksminde

Den idylliske havn i Karrebæksminde byder velkommen med friskfangede fisk, krabberæs for børnene og smukke udsigter mod Enø, Græshoppebroen og vandet.

BonBon-Land

BonBon-Land er kendt af børn og barnlige sjæle i hele landet, og det er med god grund! De omkring 60 forlystelser har haft adresse i Holme-Olstrup på Sydsjælland i mere end 27 år og er dermed en del af manges barndomsminder!

Dark Sky på Møn og Nyord

Tag til Møn eller Nyord, hvor du kan opleve fænomenet "Dark Sky" - en nattehimmel helt uden lysforurening, så millioner af stjerner blinker til dig.

Faxe Kalkbrud

Midt på Sjælland ligger Faxe Kalkbrud - et stykke Danmarkshistorie, som har haft stor betydning for millioner af år siden!

Næstved Shopping

Næstved er destinationens absolut største og livligste handelsby. Her finder du både et charmerede bycentrum fyldt med special butikker, Næstved Storcenter der byder på indendørs shopping og Næstved Megacenter der huser de helt store butikker.

GeoCenter Møns Klint

Oplevelsescenter, naturfænomener, aktiv ferie og meget mere - for én pris! GeoCenter Møns Klint byder på underholdning og læring for både børn og voksne!

Find mere inspiration her