Gå til indhold
©  Foto:

INORROOQ - Hamskifteren af Jim Lyngvild

På Geomuseum Faxe vises Jim Lyngvilds udstilling INORROOQ - Hamskifteren. En udstilling som viser Lyngvilds fantastiske værker og kreationer, der frit er inspireret af den grønlandske kulturhistor.

Udstillingen tager ikke udgangspunkt i specifikke myter eller sagn men hedder dog INORROOQ, som betyder hamskifteren - altså en der kan være både menneske og dyr på samme tid.

Det er mere naturen som helhed og de ånder Jim Lyngvild selv føler at have mødt i Grønland. De væsener der bor i såvel hjertet som i havet og sten. De kan være smukke, vilde, farlige osv. men de er altid en del af den Grønlandske natur - med og uden navn.

Andre inspirationer er mere naturlige og direkte omsættelige. F.eks. Fjeldrypen eller skarven, der med deres fjerdragter og farver er nemme at spotte.

Så hvad beskueren får ud af billederne er op til den enkelte. Der gives ikke nogen faste svar eller nogen facitliste, for billederne er hvad man selv gør dem til - et spejlbillede på både natur og fantasi.

Hvorfor på Geomuseum Faxe?
En stor del af billederne er taget i Faxe Kalkbrud, som museet ligger lige op ad. Vi brugte museets lokaler som mødested og til forberedelserne inden photoshootet.

 

Entré: Voksne: 120 kr Studerende & pensionister: 105 kr Børn 6-17 år: 35 kr Børn under 6 år: gratis. Billetter købes ved ankomst til museet

Share your wonders: