SydkystDanmarks Gastronomiske Guide

Hotel Frederiksminde topper den gastronomiske guide i SydkystDanmark, da de netop for fjerde år i træk, har modtaget den eftertragtede Michelin stjerne. Men der står bestemt også andre restauranter klar til at forkæle dine smagsløg! Vi giver dig her overblikket over hæderkronede restauranter på Sydsjælland.

Læs mere

Hotel Frederiksminde

I 2016 tildelte "Michelin Nordic Guide" første gang stjerner i provinsen - herunder til Hotel Frederiksminde. Således blev 2016 året, hvor Hotel Frederiksminde modtog deres første Michelin stjerne ved køkkenchefen, Jonas Mikkelsen. Sidenhen, i både 2017, 2018 og 2019, har restauranten fastholdt den høje standard, og Michelin-stjernen bringer derfor hotellet i samme stjernesfære som Geranium, Era Ora, Formel B, Søllerød Kro og flere andre lignende restauranter i hovedstadsområdet.

På restauranten får du en helt exceptionel gastronomisk oplevelse med en afslappet stemning og i idylliske omgivelser ned til Præstø Fjord. Maden tager udgangspunkt i lokale råvarer og naturen - herunder hotellets egen køkkenhave, hvor kokkene selv nænsomt har sået og plantet hver enkelt lille frø og stikling.

Restaurant Babette

Restaurant Babette i Vordingborg har tidligere været med i opløbet om at få tildelt en Michelin-stjerne, men det er desværre ikke lykkedes endnu. Men snyd ikke jer selv for et besøg på den fantastiske restaurant. Siden restaurantens åbning i 1991 har de udnyttet områdets lokale råvarer og deres kompetencer til at levere den ene smukke og smagfulde ret efter den anden. Dette har også medført, at Babette flere gange er blevet udnævnt til Årets Restaurant af Den Danske Spiseguide - seneste i 2017.

Vallø Slotskro

Når vi snakker om gastronomiske priser, kan Vallø Slotskro bestemt ikke undlades. Restauranten har senest udmærket sig i White Guide 2019 som værende blandt de 154 bedste restauranter i Danmark. Med udsigt fra restauranten, direkte over til Vallø Slot, er det svært ikke at blive tryllebundet. Når anretningerne så også bliver serveret med pragt og ynde, så er man fuldstændig solgt. Stemningen og atmosfæren er unik, tryg og vanedannende! 

Derudover er Vallø Slotskro det perfekte sted for seriøse vinelskere. Restauranten er nemlig blevet hædret af det internationale anerkendte medie, Wine Spectator, for et vinkort i særklasse. Med et vinkort med omkring 800 forskellige flasker at vælge mellem er denne pris helt på sin plads!

Rønnede Kro

Med en historie helt tilbage til 1825, en status som Kongeligt privilegeret kro og besøg fra mange store personligheder, som fx Walt Disney, Dirch Passer og H.C. Andersen, taler historien om Rønnede Kro næsten for sig selv. Driften af Rønnede Kro er lagt i hænderne på Silje Brenna og Jonas Mikkelsen, der også driver Hotel Frederiksminde i Præstø. Derfor kan man som gæst på kroen opleve samme kvalitet og omsorg for naturen. I de autentiske og hyggelige omgivelser får de klassiske danske retter, såsom smørrebrød, Wienerschnitzel og Helstegt rødspætte, smagsløgene til at løbe i vand!

Fælles for ovenstående restauranter er passionen og professionalismen omkring råvarerne og brugen af disse. Med et fantastisk lokalområde er det muligt at skaffe nogle af de bedste råvarer fra de mange gårde - store som små.