Gå til indhold
©  Foto:

Stevns Klint Oplevelsescenter

I år anden halvdel af år 2022 åbner et længe ventede besøgscenter ved Stevns Klint, der i 2014 blev udnævnt til UNESCO Verdensarv.

Stevns Klint Besøgscenter er beliggende på en forhøjning i Boesdal Kalkbrud med udsigt over kalkbruddet og til Østersøen. Besøgscenteret er designet så det er godt camoufleret i naturen og med græs på taget.  

På besøgscenteret kan du opleve fortællingen og historien om, hvordan et meterornedslag for 66 millioner år siden udryddede halvdelen af alt livet på jorden, heriblandt dinosaurerne. Det er det tynde lag kaldet fiskeler, som har givet Stevns Klint en plads på UNESCOs verdensarvsliste, fordi det netop er det, der beviset på meteornedslaget kan findes. 

Inde i besøgscenteret kan der opleves en interaktiv udstilling, som vil underholde både børn og voksne om hvordan verden så ud før, under og efter meteornedslaget. Man kan med egne øje se fiskeleret, eftersom der er hejst et mange tons tungt stykke klint ind i museet for at synliggøre, hvad det er der gør Stevns Klint helt unik. 

Skulle sulten stille sig under besøget, kan der nydes en lækkert frokost i bistroen, som byder på panoramaudsigt og lækre lokale råvarer fra Stevns. Derudover er der rig mulighed for at få en souvenir med hjem, da der i museumsshoppen kan løbes lokalt kunsthåndværk fra Stevns og omegn. I pyramiden i kalkbruddet skal musikfestivallen Urklang afholdes, netop fordi akustikken her, er helt fantastisk. Derudover vil kalkbruddet danne ramme for events som blandt andet motorløb og sportskonkurrencer.