SydkystDanmark
Sæler på Avnø

Sommeren på Avnø

Tag familien med ud og leg med naturnørderne ved Avnø Naturcenter! 

Alle uger i sommerferien, kan du komme med ud i den vilde vidunderlige natur på Avnø, og møde sæler, frøer, fisk, insekter, måske en havørn og meget mere. I kan undersøge dyrelivet under overfladen og komme helt tæt på Avnøs mange dyr og planter, når Avnø Naturcenter går på jagt efter 99 arter, du skal se før du bliver voksen. Eller få en vild madoplevelse, hvor alt er helt fra bunden af. 

 

Se sommeraktiviteterne her:

Sæler på Avnø
Avnøs vilde vidunderlige kyst: 4. aug.

Oplev Danmarks mest almindelige sæl og kom helt tæt på dyrelivet ved kysten. Tag med Avnøs naturvejleder på sæltur til kysten. Bevæbnet med kikkert, vaders og fangstudstyr går vi ned til fjorden. Avnø Fjord ligger 800 meter fra Naturcentret/p-pladsen og vi går på en fin handicapvenlige grussti derned. 

Sild på avnø
Sild og solboller: 6. aug.

En vild madoplevelse på Avnø, hvor du selv skal tilberede fisk og brød helt for bunden Avnøs naturvejleder byder udenfor i naturkøkkenet. Sildene skal renses og klargøres til røgekassen, brænde skal hugges og bålet tændes, bollerne hæver i poser i solen eller på maven og tilsættes de vilde urter vi kan finde. 

Kikkert avnø
Avnøs mange dyr og planter: 29. juli

Hvor mange arter kan du finde? 99 arter at se, før du bliver voksen er et projekt, hvor Naturhistorisk Museum og Danmarks Naturfredningsforening sætter spotlight på de allersejeste arter i Danmarks natur. Voksne kan også blive klogere. 

Grøn frø på avnø
Avnøs dyreliv: 15. og 22. juli

Tag med på en Tour de force i Avnøs dyreliv med oplevelsespunkter, hvor der er tid til at fordybe sig, udforske og undres over dyrenes tilpasningsevne, overlevelsesstrategier og spændende liv mellem himmel og hav. Mød køer, sæler, frøer, måske en havørn og masser af andre fugle. 

Praktiske informationer

Sted: Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby 

Tid: Åbent hus kl. 10.00 – 14.00 (Vaders udleveres dog kl. 10. D. 15. og 22. juli er en rundtur, men du kan stige af og op hele vejen) 

Pris: Børn kr. 20,- og voksne kr. 30,- 

Tilmelding: Kræver tilmelding – se hvordan på www.avnoe.dk 

Sikkerhed: Børn kan kun deltage sammen med ansvarlige voksne. Alle aktiviteter gennemføres uanset vejr. 

Medbring: Tøj efter vejret – og lidt til. Medbring jeres egen madpakke og drikke (også gerne kaffe). 

Læs mere: www.avnoe.dk eller følg Avnø Naturcenter på Facebook og få oplysninger om arrangementerne.