SydkystDanmark
Uvejr på Enø

9 oplevelser til en regnvejrsdag

Hvad skal man finde på, hvis det står ned i tykke stråler udenfor vinduet. Fortvivl ej, vi leverer en håndfuld tips til sjove og spændende oplevelser, som I kan drage ud til – selv på en regnvejrsdag!

#1 GeoCenter Møns Klint

Oplevelsescentret med alverdens aktiviteter

GeoCenter Møns Klint

Længst ude ved en af Danmarks smukkeste naturattraktioner, Møns Klint, ligger GeoCenteret af samme navn. Centeret, der fortæller om Danmarks fødsel, er fyldt med aktiviteter til flere timer, en hel dag - ja, måske endda flere, hvis I skal nå at få det hele med! Den fantastiske udstilling med masser af interaktivitet og 3D-biograf er nemlig ikke det eneste, I kan opleve.

Hvis der kommer ophold i regnvejret, bør I kridte skoene og tage en tur ned af trapperne for at nyde udsigten og de imponerende klipper på tætteste hold, og måske kan I tage en skat med hjem fra stranden i form af et fossil. Hvis I er klar på lidt udfordringer, kan I give jer i kast med trætopbanerne i det omkringliggende skovområde. Hvis højderne ikke lige er jer, så bliver der også tilbudt guidede Mountain Bike-ture og deciderede fossiljagter! 

#2 Koldkrigsmuseum Stevnsfort

En underjordisk rejse i krigshistorien

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

De dygtige guider fra Koldkrigsmuseum Stevnsfort står som altid parat til at vise rundt i det helt særlige underjordiske fort fra den kolde krigs tid. Derudover stiller fortet skarpt på atombomben med en særudstilling, som udforsker de problematikker og dilemmaer, der omgiver atombomben. Som noget helt unikt kan de lidt ældre (15 år og opefter) afprøve evnerne som kampvognsfører i minikampvognene!

#3 Holmegaard Værk

Kunsthåndværk og glaspusteri for hele familien

Holmegaard Værk

Holmegaard Værk kan hele familien blive blæst bagover af historien om Danmarks første, sidste og eneste eksiterende glasværk. Her kan I opleve glaspustere og glassamlinger indhyllet i de smukkeste lysinstallationer og animationer samtidig med at I kan lytte til historierne bag som podcast. Har I selv mod på det, kan I prøve kræfter med både glas og ler i de sprællevende værksteder.   

#4 Næstved Automobilmuseum

Et samlermuseum for store og små med biler, motorcykler og fede motordrevne nostalgiske maskiner! 

Næstved Automobilmuseum

På Næstved Automobilmuseum kan hele familien opleve nogle af de helt store ikoner. Her er mere end 3.000 m2 fyldt op med gamle veteranbiler, motorcykler samt værksteder og butikker fra 50'erne. Om det er far eller børnene, der kommer til at hygge sig mest, kan vi ikke garantere for, men Næstved Automobilmuseum er klart et besøg værd, hvis man går rundt med en lille mekanikentusiast i maven.

#5 Sjove virksomhedsrundvisninger på Møn

Besøg en bolchefabrik eller et ismejeri og se hvordan lækkerierne bliver til!

Møn bolcher

Hvis velsmagende bolcher er et hit i familien, bør I tage forbi den lille bolchefabrik i den gamle sukkerfabrik i Stege. Hos Møn Bolcher kan børnene nemlig prøve kræfter med at lave deres egen slikkepind, og i butikken kan I se det store udvalg af farvestrålende bolcher, og naturligvis købe lige så mange I vil med hjem. Efter hvert opkog bliver der budt på lune smagsprøver, men der koges ikke bolcher hver dag, så kontakt Møn Bolcher inden I drager afsted.

Hos Møn Is er der rig mulighed for at give børnene en ægte landbrugsoplevelse. Her kan børnene nemlig gå på opdagelse i stalden og klappe deres yndlingsko samtidig med, at de lærer, hvor mælk og is kommer fra.

#6 Escape room

Løs mysteriet for at undslippe fangeskabet!

Escape room Næstved

Escape Room er en sjov og underholdende mission, der kræver samarbejde imellem alle familiens medlemmer. Ved hjælp af ledetråde og skjulte spor skal I løse forskellige opgaver, der til sidst udløser nøglen, som kan slippe jer ud i friheden. Mon I kan løse mysteriet indenfor en time og genvinde friheden inden tiden rinder ud? I kan løse mysterier både i Næstved Bowl'n'Fun og på Koldkrigsmuseum Stevnsfortet!

#7 Næstved Legeland

Brug timevis med leg og sjove spillemaskine!

Næstved Legeland hoppeborg

Næstved Legeland er et kæmpe indendørs legeland fyldt med de mest populære forlystelser, såsom hoppeborge, cirkusland og "jungle-hop". Til de små (0-3 år) findes der en hoppeborg med oppustelige dyr og en boldborg, hvor de kan lege i bløde bolde.

Større og mere actionlystne børn kan kaste sig ud i en stor slide (rutchebane) eller prøve jungleforhindringsbanen, der er sjov både for børn og voksne. Der er også rig mulighed for at udfordre hinanden i bl.a. fodboldtunnel, mega basket og sumo brydning eller på gladiatorbanen. 

#8 Klatrecentralen

Et klatreunivers for hele familien

Klatrecentralen

I et gammelt kraftværk i Næstved ligger Klatrecentralen. Her kan hele familien udfordre højdeskrækken og mærke adrenalinet pumpe i de mange forhindringer, som findes i alle højder og niveauer. Du bestemmer selv om du vil klatre til tops, eller om du tager udfordringerne i 1,6 meters højde. Det er altid sjovt at se kammeraterne og familien på en ny måde, grine sammen og selv mærke suset. I Klatrecentralen er sjov, fysisk læring og udfordringer i allerhøjeste fokus - og alle kan være med.

#9 Tag en tur i biografen

Få et godt grin, et ægte gys eller en oplevelse ind i en anden verden!

Biograf på Sydsjælland og Møn

En tur i biografen med slik, popcorn og sodavand passer perfekt, hvis vejret viser sig fra sin grå og triste side. Biograferne i SydkystDanmark byder på et stort udvalg af film, så der er noget for enhver smag! 

Se hvilke film der er på programmet i en af biograferne nær dig: Bio NæstvedBiografen KantenBiografen StegeGlumsø Biograf & KulturhusHaslev Bio eller Nordisk Film Biografer i Næstved.