Korte gåture i SydkystDanmark

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Vi har her samlet 24 forslag til gåture, hvor der burde være plads nok til at strække benene og til at få et afbræk i den friske luft. De anbefalede ruter er bl.a. Hjertestier og Kløverstier, derudover er der også et par af vores personlige favoritter. 

1. Strøby Egede, 4,3 km

Nyd både vandet ved Køge Bugt og den hyggelige Solgårdspark, hvor I kan blive klogere på forfatteren Martin A Hansen.

2. Gjorslev Bøgeskov, 4,1 km

Nyd oplevelsen af at gå igennem skoven, forbi en sø og langs stranden i et kuperet terræn, der også er rigt natur og fugleliv.

3. Rødvig Kløversti, 2,8-10,3 km

Vælg en af de fire kløverstier i Rødvig som både tager dig forbi Rødvigs historiske steder og giver dig udsigten til UNESCO Verdensarv Stevns Klint.

4. Vemmetofte, 3,5-5 km

Oplev Vemmetofte Strand eller området omkring Vemmetofte Kloster igennem stierne i de private skove og langs stranden.

5. Faxe Kalkbrud 3 km

Gå på opdagelse ved Faxe Kalkbrud. Fra Prismet får du en smuk udsigt over det blå vand og i kalkbruddet kan du finde fossiler.

6. Feddet, 2-7 km

På halvøen Feddet opleves både hede, strand og skov. I Dyrehaven findes gamle egetræer og troldhøje. Der er betalingsparkering ved Feddet Strand Resor...

7. Rønnede, 4,2 km

Den hyggelige tur rundt om Rønnede er oplagt til at have barnevogn eller gangbesværede med da det er en jævn rute på 4,2 km.

8, Skoleengen, 4,3-6,2 km

Skoleengen i Haslev tager jer forbi de gamle højskoler som Haslev er kendt for. Det er oplagt at tage den ekstra rundtur for flere kilometer.

9. Haslev, 3,3-12 km

Vælg en af de fire Kløverstier i Haslev som enten føre dig igennem det centrale Haslev, hele byen, åen eller den landlige del med små landsbyer.

10 Hesede Skov, 6,2 km

I Hesede Skov giver skoven ly for blæst. Gisselfeld er kendt for udsmykningerne på sine huse, hvilket man kan se fra starten ved Villa Gallina.

11. Glumsø Sø, 3,8 km

Ruten går rundt om Glumsø Sø hvor du både bevæger dig i landsbyen og naturen. Søen giver et fantastisk dyreliv og mange fugle søger deres frokost her.

12. Fuglebjerg, 2,6-12 km

Vælg en af de fire Kløverstier i Fuglebjerg, hvor to af ruterne tager dig rundt i byen og to ruten bevæger sig uden for byen til den landlige idyl.

13. Karrebæksminde, 8 km

Tag den 8 km lange tur på Enø og nyd stranden og udsigten over både bugten og til Gavnø. Ruten er ikke skiltet men følg stierne langs kysten.

14. Herluftsholm Skov, 4-6 km

Følg stien langs Susåen som fører dig ind i Herlufsholmskoven. Du kan vælge de ekstra kilometer, som også fører dig forbi Herlufsholm Kirke.

15. Ydernæs, 6,5 km

Fra den helt lige Næstved Kanal fører ruten dig langs Ydernæs. Du følger vandet meget af vejen indtil du bevæger dig i skoven og ved søen.

16. Fruens Plantage, 2-3 km

Følg den røde eller blå rute igennem Fruens Plantage. Skoven er ejet af Næstved Kommune og der er både bålpladser og shelters på ruten.

17. Avnø, 3,5 km

Avnø er et enestående naturområde med både sæler og fugle der yngler her. Både den røde og blå rute følger fjorden og forbi de bedste udsigtssteder.

18. Ørslev, 2,5-10 km

De fire ruter i Ørslev viser den hyggelige landsby. Om du vil rundt om det landlige Ørslev eller holde dig inde i byen, så er der hyggelige ruter her.

19. Oringepynten, 5 km

Ruten viser områdets rige rige historie som bl.a. et gammelt færgeleje. Fra den ene side er der udsigt mod havnen og Danmarks Borgcenter.

20. Vintersbølle Skov og Strand, 1,6-6,8

Ruten nær Nyråd og Vintersbølle Strand giver flere forskellige muligheder for hvor mange kilometer du ønsker at gå.

21. Præstø, 2,5 km

Det historiske Præstø er belagt med brosten og smukke farverige huse. Her kommer du både forbi havn, Hotel Frederiksminde og tilhørende park.

22. Jungshoved, 4,8 km

Fra Jungshoved Kirke kan du følge stierne langs med Jungshoved Slotsruin som blot ligner jordhøje i dag. Du kan undervejs læse om stedets historie.

23. Stege, 5,2 km

Ruten fører dig fra Stege til Udby Skov som er rig på dyreliv. Møn er UNESCO Biosfære område, så her passes ekstra godt på den unikke natur.

24. Møns Klint, 2,2-9 km

De 7 forskellige ture ved Møns Klint, Liselund Slotspark og Klintholm havn viser dig nogle af de smukkeste steder i Danmark.

Flere dagsaktiviteter

Dagsture på cyklen

Hop op og lad dig føre forbi nogle af Sydsjællands smukkeste steder på cykel. Turene kan sagtens køres som endagsture og fører både gennem storslået natur og forbi flere seværdigheder samt gode spise- og overnatningssteder.

Kanosejlads

Kom ned i tempo og bliv ét med naturen. Her kan familien være samlet uden forstyrrelser. Kom ned og ro ud i SydkystDanmark. Her begynder kanoturen.

Havneguide

Besøg en af SydkystDanmarks mange charmerende havne. Destinationen byder på Danmarks længste kystlinje, og der er aldrig langt til næste havn. Besøg vores havne som sejler eller nyd den særlige havnestemning som landkrabbe - alle er mere end velkomne.