skip_to_main_content

Møns Klint, der blev dannet for 70 millioner år siden, skal opleves både oppefra og nedefra. Oppefra er udsigten over Østersøen og det azurblå hav foran klinten formidabel, og nedefra er den enorme klint, der rejser sig stejlt op fra stranden simpelthen bare  overvældende. Når du er på stranden foran klinten, må du i øvrigt ikke snyde dig selv, eller dine børn, for en fossil-jagt, for chancerne for at finde vættelys og andre forsteninger er faktisk ganske gode. Ikke mindst efter en storm, hvor bølgerne har flyttet godt rundt på kystens mange småsten. 

Ved GeoCenter Møns Klint formidles Møns Klints historie på en sjov og interaktiv måde, hvor børn og voksne kan dyste i viden og afprøve naturens kræfter i miniformat.

Møns Klint
Møns Klint

Stevns Klint

At Stevns Klint er blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, skyldes det tynde lag af fiskeler, der tydeligt kan ses i klinten, og som vidner om det katastrofale meteornedslag, der ramte Jorden for mere en 66 mio. år siden og som førte til, at dinosauerne uddøde.  

På toppen af Stevns Klint skal du også opleve den hyggelige kirke, Højerup Gamle Kirke, hvis kor er styrtet i havet, og - ikke langt derfra - er Koldkrigsmuseum Stevnsfort absolut også et besøg værd. 

Stevns Klint
Stevns Klint

På opdagelse fra klint til klint

SydkystDanmarks to enestående klinter, Møns og Stevns Klint bindes ikke blot sammen geologisk, men også af den smukke kyst, der forbinder de to unikke naturattraktioner. De to klinter er lige så forskellige som nat og dag. På Stevns rejser klinten sig fra havet og bliver til et helt fladt landskab, hvorimod Møns Klint forsvinder i et bølgende og bakket landskab.