Gå til indhold

Julemarkeder og skønne julebutikker på Sydsjælland & Møn

Foto: Gavnø Slot

Her får du en oversigt over julens hyggeligste og mest populære julemarkeder på Sydsjælland & Møn.

Nyd duften af jul, spis dig mæt i julelækkerier og lad dig indfange af stemningen. Sydsjælland & Møns julemarkeder holder åbent helt frem til juleaften - med åbne værksteder, skattejagter, besøg af julemanden og hans trofaste nisser og meget, meget mere. Der er oplevelser og aktiviteter for hele familien, så læg vejen forbi og gør juleindkøbsturen til en hyggelig familiefornøjelse. 

Hvid jul kan vi desværre ikke garantere, men vi tør godt love masser af ægte julehygge.

Radius
Mads Tolstrup

3. december 2022

Kom til bondemarked i Præstø hos ginproducenten Radius Distillery, der skruer helt op for julehyggen med bål og gløgg. Her er danskproducerede råvarer i centrum. Bl.a. kan du købe lokal øl, kager, delikatesser og lækker, dansk gin med hjem til julens mange fester. Desuden brygger Radius også på et brag af en julefrokost.

Julemænd
VISM

1. november - 23. december 2022

Besøg den årlige julestue hos Tjørnemosegård i Stege, som er fyldt med jul i november og december måned.

Gavnø Julemarked
VisitSydsjælland-Møn

4.-6. og 11.-13. november 2022

Oplev ægte julestemning når baronessen inviterer til Jul på Gavnø for 16. gang. 

Julemarked på Gisselfeld
VisitSydsjælland-Møn

18.-20. og 25.-27. november 2022

Kom i den helt rigtige julestemning på Gisselfeld Kloster, som afholder Danmarks hyggeligste Juletorv.

Holmegaard Værk
Emilie Theresa/Museum Sydøstdanmark

19.-20. november 2022

Bliv blæst omkuld til design-julemarked på Holmegaard Værk den 19.-20. november. Der er gratis adgang til markedet, hvor op mod 50 stande er fyldt med julegaveideer fra nogle af landets ypperste, spirende kunsthåndværkere og designere.

Julegaveværksted på Køng Museum
Køng Museum

19. november 2022

Køng Museum åbner dørene for et julegaveværksted for børn lørdag den 19. november kl. 11-16. Her kan børn komme og fremstille små fine julegaver. Der kan laves så mange gaver, man kan nå. Prisen for deltagelse er kun 25 kr.

Klintholm Gods
Kim Felecia / Klintholm Gods arkiv

26.-27. november 2022

Duften af nybagte æbleskiver og lun æblegløgg blander sig med lokale kunsthåndværkere og producenter fra Møn, når Klintholm Gods Gårdbutik slår dørene op til årets stemningsfulde julemarked fra kl. 11-15 begge dage.

Paradehuset på Gisselfeld Kloster
VisitSydsjælland-Møn

3. december - 18. december 2022

Besøg Paradehuset på Gisselfeld Kloster når de i weekenderne i december, skruer helt op for julestemningen. 

Julegave
Mel Poole on Unsplash

4. & 11. december 2022

De nye ejere af Kirsebærkroen liver op i en den gamle tradition og afholder julebazar. Der tændes op i grillen i den hyggelige gårdhave, så I kan få flæskestegssandwich, gløgg og æbleskiver. Begge dage kl. 10.00-15.00. Der udover inviteres der også til julebag og julegaveværksted for børn og barnlige sjæle. Begge dage kl. 10.00-12.00. 

Julestue Veras Verden
Veras Verden

Julestue frem til 23. december

Du finder blandt andet alt den sjove og anderledes julepynt som er hentet hjem fra alle verdenshjørner. Men også poetisk papirklip fra danske Louise Helmersen, som du måske husker fra DR programmet ”Made in Denmark”. Herudover er butikken fyldt med masser af spændende nyheder fra årets messer rundt i Europa, så der er allerede nu mulighed for at finde unikke julegaver, adventsgaver og vært-/værtindegaver.

Jul
Destination SydkystDanmark

10. december 2022

Bygagergaard holder julemarked d. 10. december kl. 11-15, hvor du kan gå på opdagelse blandt de mange stande med lokalt producerede lækkerier. Der vil være både keramik, smykker, kunstprint, økologiske tekstiler, lammeskind, hudpleje og meget mere. Få en snak med de lokale kunsthåndværkere og nyd et glas varm glögg eller lidt æbleskiver fra caféen.  

Jul på Fauergaard B&B
Fauergaard B&B

20.-22. december 2022

På Fauergaard på Møn kan du købe årets juletræ, samt pyntegran der fx kan gøre sig smukt på julebordet. 

 

Julemarked i Leestrup
Leestrup Bylaug

4. december 2022

Leestrup bylaug inviterer til det traditionsrige og stemningsfulde julemarked i Magasinet - byens flotte gamle Brugs. Mød lokale kunsthåndværkere med deres fine ting, og nyd et par æbleskiver og et krus gløgg i hyggelige omgivelser.

Julemanden
LifeJourneys

4. december 2022

På Bakkegården bliver der d. 4. december malket geder, slagtet ænder og vil være mulighed for at klappe alle gårdens dyr og få ponytrækture. Bakkegården har også brug for hjælp til at finde navnet til den gamle gårdnisse, som er blevet væk blandt dyrene. Der vil være over 40 boder, gløgg og æbleskiver, julekager, varm kakao og risengrød over bål. 

LP-DJ i halmladen, gårdbutikken i den gamle hestestald bugner af jul, og der vil være en masse livemusik bl.a Erik lirekassespiller. 

Biosfære Julebazar
Biosfære Julebazar

11. december

Møn Biosfære inviterer i samarbejde med Fabrikat til Biosfære Julebazar i den smukke Böhmiske Hal på Sukkerfabrikken på Møn. BIOSFÆRE JULEBAZAR er et marked, hvor man bliver inspireret af sanseindtryk, af kreative og bæredygtige løsninger samt af en god og varm stemning. Åbent søndag den 11. december kl. 10.00-17.00 på Sukkerfabrikken i Stege. 

Tune Holstein
Tune Holstein

10.-11. december 2022

20 atelierer, spisesteder og gallerier på Stevns er gået sammen under navnet Lokale Juleværker. Der holdes åbent begge dage fra kl. 10-17, hvor man er velkommen til at besøge Julemandens værksteder med kunst, kunsthåndværk og mad og drikke. Læg din egen rute for en alletiders juleoplevelse.

Share your wonders: