SydkystDanmark
Destination SydkystDanmark

Go i naturen

Danskerne er valfartet ud i naturen som aldrig før under corona, men mange aner faktisk ikke, hvordan man færdes i den. Det skal NATURligvis være slut nu. Her er SydkystDanmarks guide til go’ naturstil - del den med de største naturkegler du kender.

#1 Ren røv at trutte i

Det er ren røvtur at snuble over en lort. Bummelum fra granvoksne mennesker hører ikke hjemme på naturstier, alligevel har det langt fra været et sjældent syn det seneste år, hvor de offentlige toiletter i perioder har været lukket. Får du akut krudtmås uden et toilet i sigte, skal du finde et uforstyrret spot, grave efterladenskaberne ned eller dække dem til med blade og grene, og toiletpapir skal smides i en skraldespand, så det ikke hænger som brune guirlander på træer og buske. Allerhelst skal du ordne det hjemmefra. Så har du ren røv at trutte i!

#2 Nej tak til natursvin

Det tager naturen op til fem år at nedbryde et enkelt cigaretskod. Et tyggegummi er 5-25 år om at forgå, mens ispinde flyder i naturen op til ti år og plastikflasker hele 400-1.000 år. Skrald skal i… surprise… skraldespanden. Det gælder også din hunds hømhøm. Det kan selv små børn regne ud, dumpap! Så skru ned for egoet og ligegyldigheden, kammerat, og hold dig for fin til at være et natursvin. Aftale?

 

#3 Vi har lejrbål her…

… mellem stammer og træer. Sådan lyder den velkendte spejdersang, men faktisk er det langt fra alle skove, hvor det er tilladt at åbne ild. Tommelfingerreglen er, at du må tænde bål, hvis skoven har særligt indrettede bål- og lejrpladser, ellers skal du spørge ejeren om lov først. En knastør skovbund og åben ild er en katastrofe waiting to happen, strandkanten derimod er genial til mindre bål. Og husk så: Bålet skal slukkes, når du forlader det. Har du ingen vand inden for rækkevidde, så er det frem med brandslangen under bæltestedet.

#4 Der er intet så skønt som en vuffelivov…

… men i naturen skal den være i snor, medmindre du befinder dig i en hundeskov eller på en strand i vinterhalvåret. Naturen er i udgangspunktet de vilde dyrs domæne. Løse hunde stresser og skræmmer små hareunger, fugle og råvildt fra vid og sans. Så få styr på din firbenede ven!

Tillykke! Du er nu lidt mindre naturkegle

SydkystDanmark er fyldt med fede naturoplevelser. Find dit næste eventyr her.