SydkystDanmark
Gavnø Slot

Gavnø Slot

Det smukke rokokoslot Gavnø, på Sydsjælland, byder på en eventyrlig oplevelse for alle. Besøg ikke bare slottet, men også parken, kirken, bryggeriet og Go Fly banerne

Gavnø Slot er et flot eventyrslot i rokokostil, som blev bygget for mere end 600 år siden. Slottet, der oprindeligt tjente som nonnekloster for adelige jomfruer, er i dag et af Næstveds vartegn, og byder året igennem på mange spændende events. Her kan I opleve en af SydkystDanmarks ægte perler!

Tag turen rundt på slottet, hvor I blandt andet finder Nordens mest farverige kirkerum i Slotskapellet. Herefter kommer I til Nordeuropas største, private malerisamling, der indeholder ca. 1.000 malerier, - heraf nogle af Nordens ældste bevarede portrætter fra omkring 1460. Gå videre på opdagelse i særudstillingen og oplev de gennemrenoverede og smukke sale og værelser.

Værelse på Gavnø Slot

Idyllisk og spændende park

Begiv jer ud i den romantiske slotspark med smukke blomsterbede og udsigt over vandet. I slutningen af april/starten af maj kan I opleve Danmarks største tulipanfestival på Gavnø med tusindvis af smukke tulipaner i et væld af farver. Senere på året afløses tulipanerne af smukke, velduftende liljer, når Gavnø Liljefestival starter i slutningen af juli måned.

Slotsparken byder også på mange andre spændende oplevelser - lige fra afrikanske bjerggeder til sit helt eget sørøverland. I kan gå en tur i ’De 6 Sansers Have’ eller i den romantiske Rosenhave. Besøg også dukkeudstillingen i det idylliske bindingsværkshus med over 3.000 dukker. Parken har endvidere et hyggeligt sommerfugleland med mange forskellige sommerfugle.

Gavnø Slot Tulipanfestival

Mærk adrenalinen i træernes top

Som en del af slotsparken finder I trætopbanen Gavnø GoFly, hvor den højeste bane befinder sig 15 meter over jorden, mens den længste svævebane er 149 meter lang. Her er rig mulighed for at få pulsen op, når man hænger i sikkerhedsudstyret og skal igennem diverse udfordringer, eller når man kaster sig ud fra platformen for at nå den anden ende af svævebanen. Der er selvfølgelig også baner for de mindre børn. Børnebanerne er maks. hævet 4 meter over jorden. Sikkerheden er naturligvis i top, og alle, der vil prøve at lege Tarzan for en dag, skal igennem et kort introduktionsforløb.

Danmarks eneste slotsbryggeri

Når I er på Gavnø, skal I selvfølgelig også forbi slotsbryggeriet, der er Danmarks eneste af sin slags. Bryggeriet, der blev etableret i 2018, producerer hele 14 forskellige ølvarianter. Slotsbryggeriet har til huse i det autentiske, historiske og rustikke miljø i de gamle avlsbygninger fra 1800-tallet. Her får I indsigt i den kunst, det er at brygge øl, samt fortællinger og historier om øllet, processerne og meget mere.

Gavnø tilbyder også et udvalg af hjemmelavet mad, kager og drikke. På Café Tulipanens menukort er der mange fristelser med udgangspunkt i slottets egne afgrøder og kødproduktion.  

Gavnø Slot øl

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Gavnø

4700

Koordinater

Længdegrad : 11.719928

Breddegrad : 55.18663

Max 30 minutter fra Gavnø Slot

Liste
Kort