©  Foto:

Boesdal Kalkbrud

I kalkbruddets nordlige del kan man opleve Stevns Klints geologi, og man kan se, hvordan at klintens banker fortsætter ind i landet. Der er fra kalkbruddet også adgang ned til vandet og til synet af de smukke klinter.

I kalkbruddet kan man i dag stadig se rester fra dengang, at der blev udvundet og forarbejdet kalk i Boesdal. I kanten af kalkbruddet kan man ligeledes stadig se de to ovne, som blev brugt til at brænde kalken i, og i midten af hele bruddet ligger den store pyramide, hvor man opbevarede det knuste og tørrede kalk, indtil det blev hentet af lastbiler.

I 2010 besluttede en gruppe lokale ildsjæle på Stevns at udnytte området bedre og samtidigt sørge for vedligeholdelse og udbygning af faciliteter som toiletter og parkering.
Området anvendes i dag som rekreativt område til fri afbenyttelse af kommunens borgere og turister.

Boesdal kan anvendes til udendørsformål f.eks, picnic, overnatning i shelter, rollespil, gudstjenster i det fri o.lign, men området anvendes også lejlighedsvis til kulturelle aktiviteter, som f.eks. koncerter.

I sæsonen 2022 åbner det nye Stevns Klint Oplevelsescenter i Boesdal Kalkbrud, med udsigt over kalkbruddet. Her kan man opleve historien om dinosaurernes uddøen og se det tynde lag fiskeler, som har givet Stevns Klint en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Oplevelsescenteret byder også på en interaktiv udstilling, som vil underholde både børn og voksne om hvordan verden så ud før, under og efter meteornedslaget.