Strågården Nyord - Dark Sky

Foto: Strågården Nyord
Overnatning
Bed & Breakfast
Adresse

Nordgade 7

4780 Stege

Kontakt

E-mail:marianne@nyord.nu

Telefon:25778216

Dark Sky ophold på Strågården, Nyord

I 2017 blev Møn og Nyord certificeret som det eneste Dark Sky område i Norden. Det betyder, at den internationale Dark Sky Association har givet øerne et såkaldt guldcertifikat, hvilket er et udtryk for vi har et af de mørkeste nattehimler i verden. Mørkeværdien på Nyord er 21,75, hvor det højeste er 22, så man kan sige vi ligger tæt på det totale mørke.

Derfor kan du på en klar og skyfri nat se mælkevejen og over 5000 stjerner. Det er et imponerende syn, som vil huskes resten af livet. I en storby vil man i bedste fald kunne se omkring 100 stjerner – så der er en kæmpe forskel – men det skal opleves før man tror det.

En af grundende til, at her er så mørkt er, at både kommunen og indbyggerne på øerne har samarbejdet om, at undgå den lysforurening der er så ødelæggende for nattemørket. Der er arbejdet intenst på at få den rigtige gadebelysning samt omkring beboernes huse.

Her på Nyord har vi nærmest ingen gadebelysning i forvejen, hvilket gør stedet helt unikt til at kigge på stjerner.

Da vi mener, at alle burde have muligheden for at se dette imponerende skue tilbyder vi en Dark Sky pakke. Vi bestemmer desværre ikke over vejrforholdene, så derfor kan vi ikke garantere at der er klar nattehimmel, når du besøger os. Dog kan vi anbefale, at du ikke lægger dit besøg når der er fuldmåne. Du kan tjekke vores månekalender her

 

Vores Dark Sky pakke indeholder:

  • 1 overnatning i dobbeltværelse, inkl. linned og håndklæder
  • 1 times foredrag og stjernekig med certificeret Dark sky guide.
  • Varme drikke og snacks ved Dark Sky introduktionen
  • Tæpper, soveposer og liggestole
  • Dark Sky avisen
  • Lån af kikkert, stjernekort, bøger m.m.
  • Morgenmad

Den guidede tur foregår fra Strågården og vi bruger ofte vores gårdmiljø med liggestole. I de kolde perioder anbefales det at have godt med varmt tøj på, da aktiviteten ofte er stillestående - husk som minimum hue og handsker.

Pris for Dark Sky pakken med 1 overnatning for 2 personer er dkr. 1149,-

Pris for Dark Sky pakken med 2 overnatninger for 2 personer er dkr. 1.899,-

Adresse

Nordgade 7

4780 Stege

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Destination SydkystDanmark