Gå til indhold

Danmarks Borgcenter

Foto: Emilia Therese / Museum Sydøstdanmark

I hjertet af Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter - et minde om middelalderens storhedstid på Sydsjælland - fortalt på en ny måde. 

Danmarks Borgcenter et et historisk museum, som formidler Danmarks historie med udgangspunkt i Dannebrogs hjemstavn, Vordingborg. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn midt i landets største borgruin. Borgen, som er bygget af Kong Valdemar Sejr, er nok mest kendt for Gåsetårnet, som stadig står stolt med udsigt over Farø-broerne. 

Gåsetårnet

Foto:Museum SydøstDanmark

En ny måde at fortælle gammel historie på

Museet er indrettet i to gamle bindeværkshuse fra 1700-tallet og har en unik udstilling af artefakter fra Danmarks fortid i udstillingen i kælderen, som er flot udsmykket. I kælderen bliver man budt velkommen af levende skuespillere, som giver jer en oplevelse af, hvordan Danmark så ud for mere end 200 år siden.

En guidet rundtur er også en anderledes oplevelse, da den foregår med en iPad og høretelefoner, som til sammen gør det muligt at se borgen i sin storhedstid og samtidig lære om historien bag. I kan også tage på en virtuel Ghost Hunt på borgterrænet!

Danmarks Borgcenter udstilling

Foto:Museum SydøstDanmark

Særudstillinger og Dannebrog

På Borgcentrets særudstillinger vises arkæologiske fund fra Vordingborg og omegn samt smykker, våben og andre spændende fund fra Valdemar Sejr og Valdemar Atterdags tid!

Danmarks Borgcenter fejrede i 2019 Dannebrogs 800 års fødselsdag. Dannebrog ankom nemlig til Vordingborg i 1219 efter et stort slag i Estland, der nær endte fatalt, men på guddommelig vis (hvis man skal tro på sagnet) alligevel faldt ud til fordel for danskerne. 

Tre spændende fakta om Danmarks Borgcenter

1. I middelalderen var det Danmarks største kongeborg, og dækker et område på størrelse med otte fodboldbaner!

2. Krigsvåbnet "Bliden" kunne skyde med sten, ildkugler og andet skyts, men også med bistader, døde dyr og krigsfanger, hvis der skulle spredes sygdom og rædsel blandt fjenderne!

3. Der var ni borgtårne, 12 halvtårne og en 770 meter lang ringmur!

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

4760

Koordinater

Længdegrad : 11.910862

Breddegrad : 55.007061

Max 30 minutter fra Danmarks Borgcenter

Liste
Kort
Rønnede Kro
Foto: Rønnede Kro

Rønnede Kro

Med central beliggenhed på smukke Sydsjælland har Rønnede Kro igennem knap 200 år været samlingspunkt for både lokale såvel som rejsende. Det håber vi, kroen vil blive ved med de næste mange hundrede ...

Læs mere
Paradehuset
Foto: Destination SydkystDanmark

Paradehuset

Husets historie

Verdensudstillingen i London i 1851 sendte en inspirationsbølge gennem Europa, med sit imponerede væksthus "Crystal Palace". I den sidste halvdel af det 19. århundrede opførtes en del g...

Læs mere
Gavnø Slot
Foto: Mads Smidt

Gavnø Slot

Gavnø Slot er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte og en vigtig del af Danmarks kulturarv. Gavnø er fyldt med historier og fortællinger om krigsførelse, romantik og ridderlighed.

Læs mere
Kalvehave Labyrintpark
Foto: Kalvehave Labyrintpark

Kalvehave Labyrintpark

Labyrinter kender ingen alder, her kan alle børn og voksne være med. I kan konkurrere mod hinanden, eller løse opgaverne sammen. I bestemmer selv tempoet - Kalvehave Labyrintpark er en stressfri zone....

Læs mere

Share your wonders: