Kitesurfing

Vandsport for enhver smag

Med SydkystDanmarks lange kystlinje følger også en masse herligt hav, og som om det ikke var nok, byder regionen også vand i baglandet i form af Sjællands længste å Susåen og tvillingesøerne Tystrup og Bavelse. Med alt det vand er der lagt op til vandsport for enhver smag!

For sejl eller motor
Lystsejlere på vej til SydkystDanmark kan se frem til et mindre sejlereldorado, for her er næsten alt, hvad en oplevelseshungrende lystsejler kan ønske sig: Smukke kyster, et hav af små og større øer, vige, bugte og fjorde og mange små havne med hver deres særpræg og charme, hvor I kan overnatte, hvis I da ikke vælger at ligge for svaj i en fredelig vig.

Se vores Havneguide med fakta og beskrivelser om de hyggeligste havne i SydkystDanmark (pdf).

Kitesurfing og windsurfing
Farø, der ligger mellem Falster og Møn, er et af Danmarks bedste kitesurferspots, men den populære sport kan også dyrkes andre steder i området - blandt andet ved Feddet Strand. Farø er også det idelle spot for jer, der er til windsurfing

Kano og kajak
Vil I på kanotur, kan I paassende nappe en bid af Sjællands længste å Susåen og samtidg prøve kræfter med Tystrup-Bavelse søerne. Der er flere kanoudlejere i området, så turen kan starte forskellige steder. I kanoen får I sjælen med, og selvom der også skal arbejdes for sagen, er det en utrolig afstressende oplevelse at flyde afsted med strømmen, mens landskabet glider forbi og vandet klukker sagte mod bådens stævn.

Vi I ud på åbent hav, er det værd at overveje en havkajak. Sådan en kan I blandt andet leje i Rødvig, hvorfra der ikke er langt til Stevns Klint. Det er også muligt at leje kano på Møn, hvis i drømmer om at se den imponerende kridtklint fra havsiden og ro i det turkisgrønne vand nedenfor klinten.  - Vandet i de mange fredelige vige og fjorde langs SydkystDanmarks kyster egnet sig i øvrigt perfekt til både kano- og kajkture, ligesom stand up padlere også kan nyde godt af de fredelige forhold. Stand up padlere kan også deltage i det årlige padler-stævne, der bliver afholdt i forbindelse med Karrebæksminde Havnefestival. 

Blå Flag center
Besøg det nye Blå Flag Center i Karrebæksminde, der på alle hverdage i skolernes sommerferie afholder forskellige aktiviteter og ture, der vil gøre jer klogere på hav- og kystmiljøet. De forskellige aktiviteter er åbne for alle børn og deres voksne.

Blå Eventyr
Besøg historierne under overfladen og langs kysten i Vordingborg Kommune med Danmarks længste kystlinje. Du kan få dem fortalt, mend du er i gang med din vandsportsaktivitet. Med appen Blå Eventyr til Apple og Android kan du se et kort, så du kan finde vej i havn eller læse om et vrag eller fyr, mens du sejler forbi det.

Del denne side