Rønnebæksholm udstilling af Fie Norsker

Udstillinger og andre kulturevents

Hvis I er interesseret i billedkunst eller kunsthåndværk, så sæt god tid af, når turen går til SydkystDanmark, for regionen huser flere gallerier og kunsthåndværkere, end man kan nå at besøge på en weekend. Og oveni skal lægges et par interessante kunstmuseer, der er værd at lægge vejen forbi.

Kunstmuseer
Hvad enten I er kunst- eller haveinteresserede, så skal I besøge herregården Rønnebæksholm, der i dag tjener som kunst- og kulturcenter. I hovedbygningens atmosfærefyldte rum, hvor Grundtvig engang boede, vises skiftende kunstudstillinger, der veksler mellem soloudstillinger af tidens toneangivne kunstnere og forskellige tematiske udstillinger. Frem til 29. april vises udstillingen "Kortlægninger" som har Grønland som omdrejningspunkt. Rønnebæksholm bliver også brugt til foredrag, koncerter og andre kulturelle arrangementer - og udenfor kan I gå på opdagelse i den 6500 kvadratmeter store, franskinspirerede herregårdshave. 

Kunsthal 44 Møen, der er blevet til som resultat af et mangeårigt samarbejde mellem Bjørn Nørgaard, komponist og Fluxus-kunstner Henning Christiansen og den tyske kurator og kunstsamler René Blockviser, har man specialiseret sig i international samtidskunst. I sommeren 2018 fejres 10 års jubilæum med udstillingen "Møenlight Sonata - en hyldest fra internationale kunstnere til Møns stjernehimmel". Denne udstilling kan opleves fra d. 9. juni til 9. september.

I Næsby, der ligger tæt på Tystrup-Bavelse søerne, kan I besøge Det lille Kunstnerhjem Vindheimar, hvor maleren og grafikeren Alfred Immanuel Jensen boede og vrikede i mange år. Kunstneren døde i 2006, og i dag er hans hjem omdannet til udstillingssted for mange af hans værker. 

Gallerier og kunsthåndværkere
Sydsjælland og Møn huser mere end 30 gallerier, ligesom området er hjemsted for et anseeligt antal aktive kunsthåndværkere, så sæt god tid af, hvis I vil ind under huden på det lokale galleri- og kunsthåndværkermiljø.

I Stege kan I besøge Lizas Gallery. I Stege ligger også Galleri Ewald. Galleriet, der er indrettet i en gammel smedje, ligger naturskønt ned til Stege Nor, så her får I ikke bare en kunstnerisk, men også en naturmæssig oplevelse. Der er skiftende udstillinger af både billedkunst og kunsthåndværk. I juni kan du blandt andet skifte bekendskab med Karin Castro Løvengreen's malerier. 

Den sidste weekend i august byder en gruppe af kunstnere fra Faxe- og Stevnsområdet indenfor til eventen "Åbne Atelierdøre", så her har I chancen for at se en masse kunst og samtidig få en snak med kunstnerne bag. 

Se gallerier på Sydsjælland og Møn

Se kunsthåndværkere på Sjælland og Møn

Del denne side