natur-center-naturcenter-moen-sydsjaelland-avnoe

Udkigstårne på Sydsjælland og Møn

Få et overblik – både over landskabet, fuglelivet og de bedste steder at se det fra! Dette er en lille guide til de bedste udsigtssteder på Sydsjælland og Møn.

Sydsjælland og Møn har nogle af Danmarks smukkeste landskaber og et rigt fugleliv, og masser af muligheder for at nyde det!
Med strategisk placerede udkigstårne fås den bedste naturoplevelse netop her – i SydkystDanmark. 

Sammen med Friluftsguiden – en digital online guide – giver vi hermed en guide til, hvor på Sydsjælland og Møn man finder en lang række fugle- og udkigstårne.

Friluftsguidens overblik over fugle- og udkigstårne på Sydsjælland og Møn

For at nå hele vejen rundt om SydkystDanmark, uden at skulle liste op og ned, beskrives hvor på Sydsjælland og Møn tårnene findes. For at få det fulde overblik anbefales at bruge kortet på Friluftguidens hjemmeside, og se hvilke faciliteter der findes i nærheden.

Fugle- og udkigstårne i Næstved og omegn

Friluftguidens hjemmeside, findes 5 udkigstårne her i området. Et i Næstved by, og resten i yderområderne. Gode muligheder for at se fuglelivet og nyde naturen i naturtro omgivelser.

Besøg også Munkebakken, hvorfra hele Næstved by og store dele af Sydsjælland kan ses.

Fugle- og udkigstårne på Stevns

Friluftguiden beskriver 4 udkigstårne på Stevns, 2 ude ved kysten og 2 i området ved Strøby. Udkigstårnene ligger i nærheden af cykel- og vandrestier og gode faciliteter – bl.a. er der shelters og toiletter ved Flagbanken, som ligger helt ude ved Stevns Klint! God mulighed for at overnatte i fantastiske omgivelser og få en utrolig naturoplevelse.

Fugle- og udkigstårne på Møn, Bogø og Nyord

Bogø fyr kan anvendes til mange forskellige oplevelser! Oberservationstårn, shelter, ly, madpakketur og meget mere. Her er god adgang og fantastisk flotte udsigter.

Nyord forefindes 3 udkigstårne med forskellige faciliteter, men ikke langt fra hinanden. Her er ligeledes plads til overnatning, adgang til toiletfaciliteter og naturligvis den smukke, smukke natur med udsigt over Sydsjælland og resten af Nyord.

På den nordlige del af Møn, ved Ulvshalegården forefindes ligeledes et udkigstårn, i nærheden af cykel- og vandrestier og med adgang til isætning af kajak m.m.

Fugle- og udkigstårne på det resterende Sydsjælland

Avnø ligger naturcenteret af samme navn, og her er rigtig mange muligheder. Få et overblik over Avnø og området omkring – eller book bålhytten med grejbank og udstyr til en masse aktiviteter ved kyst, skov, strandenge og søer.

Feddets udkigstårn er der monteret en kikkert, samt flere fuglebøger- og plancher, til fri afbenyttelse når der skues ud over landskabet og det smukke hav! Se helt over fjorden til Næbskoven og Præstø by.

Del denne side

Udkigstårne med Friluftsguiden

Tjek Friluftsguidens hjemmeside for mere information om udkigstårnene.
Her findes også et online kort, som giver et rigtig godt overblik over de bedste udsigtssteder i SydkystDanmark - Sydsjælland og Møn.

Naturområder på Sydsjælland og Møn

Glem ikke at læse mere om de mange smukke naturområder i SydkystDanmark.
Der forefindes mange forskellige områder, inklusive strande, skove, bakker, søer, moser, kalkbrud og meget mere.

Det er bare med at nyde den, og få de bedste naturoplevelser på Sydsjælland og Møn!

SydkystDanmarks nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet her, og modtag inspiration og gode råd til din ferie i SydkystDanmark og vores mange oplevelser og muligheder.
(Åbner nyt vindue)

Vi har også eksklusive tilbud til dig!
Lige ned i lommen! ;-)