Når lækkersulten melder sig

Til den søde tand

Hvis lækkersulten melder sig, og I har lyst til at prøve noget særligt, så er der flere muligheder, når turen går til Sydsjælland og Møn. Her er tre steder, der med garanti kan tilfredsstille den søde tand.

Møn Bolcher 

Hos Møn Bolcher, der holder til i den gamle sukkerfabrik i Stege, foregår bolchekogningen efter gode gamle opskrifter. Når bolchemassen har kogt, ælter og former bolchemesteren den glohede masse til farverige godbidder. Og er der børn med i selskabet, kan de få lov til at lave deres egen slikkepind.

Fabrikken frister med andet end bolcher, for produktionen omfatter også forskellige slags dragékonfekture som f.eks. chokoladelakrids, hindbær-chililakrids, myntelakrids, chokoladesalmiakmandler og andre søde, stærke og salte lækkerier. 

Bolchekogeriet arbejder året rundt, og der er gratis adgang. 

Enø Bageri  

Hos Enø Bageri, der ligger direkte på havnen på Enø med bedste udsigt til indsejlingen, kan I få god og fedtfattig is – lavet fra bunden af de bedste råvarer. Her er mælken økologisk og tilsætningsstoffer bandlyst. Hyldeblomstisen smager med andre ord af hyld og de forskellige frugtis af den frugt, den er lavet af, så her kan I glæde jer til en ægte og naturlig smagsoplevelse.  

Enø Bageri sælger selvfølgelig også godt brød og lækre kager. Butikken har åbent året rundt.

Økoladen

Økoladen er en økologisk chokoladefabrik i Ørslev ved Vordingborg, hvor visionen er at fremstille de bedst tænkelige chokoladeprodukter. For at få den bedste føling med råvarerne, er chokoladen fremstillet i hånden, og alle råvarerne er naturligvis økologiske.   

Sortimentet hos Økoladen er bredt og omfatter, udover den prisvindende og meget eftertragtedeChok O Blok, blandt andet også nougat og marcipan, chokoladestænger, slik og nødder, flødeboller, gaveæsker og specialprodukter fra Elmelund Chocolatier, hvor nye opskrifter og chokoladefristelser bliver afprøvet. 

Økoladen har åbent mandag til fredag året rundt.

 

Læs mere om shopping på Sydsjælland og Møn

Del denne side