gaardbutik-idyl-familie-mor-barn-sydsjaelland-moen

Shopping for hele familien

Leder I efter nyt badetøj til ferien eller en smart solhat, så har butikkerne på Sydsjælland og Møn helt sikkert noget for jer. Ellers har SydkystDanmarks mange gårdbutikker alt fra frugt og grønt til sennep og honning. Så drej ind forbi og få en smagsoplevelse for sig. Her begynder barndomsminderne!

Gårdbutikkernes lokale smagsoplevelser

I SydkystDanmark kan I finde mange små, hyggelige gårdbutikker med nærmest alt hvad hjertet begærer. Her er lidt for alle, så hvis I kommer forbi en gårdbutik, så tøv ikke med at stoppe op og kigge ind. Flere steder har smagsprøver på deres friske frugter eller mulighed for at plukke selv når sæsonen er til det. Herunder fremhæver vi nogle eksempler, som kan insipirere jer til en hyggelig tur rundt på Sydsjælland og Møn. 

Når vejret er godt, er det værd at lægge vejen forbi den gamle slægtsgård; Jonsholm. I Bakkebølle, ikke langt fra Vordingborg, ligger denne perle af en gårdbutik. Jonsholm er især kendt blandt de lokale, men også i resten af landet, for deres helt fantastisk jordbær. De har et bredt udvalg af jordbærsorter, hvor kun nogle af dem kan findes i butikkerne. De resterende må I smage ved jeres besøg! Fra omkring den 1. juni hvert år, åbnes gårdbutikken og vejboden, og omkring midten af juni åbnes der for Pluk Selv-plantagen. Med en kurv i hånden kan I gå rundt i plantagen og plukke alle de jordbær I vil, med udsigt udover Storstrømmen. Her kan I hurtigt få tiden til at gå, og børnene vil elske det! Gården dyrker i øvrigt også kartofler, ærter og blåbær. 

Også Langholm Frugt i Bårse, åbner for deres plantage og giver alle mulighed for at plukke deres dejlige æbler og pærer selv. Dette sker typisk i foråret når sæsonen er klar, og kan følges på deres hjemmeside. Nogle af deres æbler anvendes også til produktion af frisk æblemost, og kan købes i gårdbutikken så længe lager haves. 

Noorbohandelen ligger på den skønne ø Nyord, kun lige nord for Møn. Nyord er kendt for deres fantastiske natur, historie og omgivelser, hvorfor den lille lokale gårdbutik ligger i de perfekte rammer for et hyggeligt besøg. Børnene vil elske en lille cykeltur på øen, hvorefter I kan stoppe ved Noorbohandelen og nyde en is, kop kaffe eller en lækker frokost i deres lille café. Gårdbutikken sælger blandt andet sennep fra Nyords sennepsmølle, specialiteter fra Møn og Nyord, kunst og håndværk - men mest af alt, er de nok bedst kendt for at sælge spiritus i løsvægt, som de første i Danmark. Sørg for at børnene ikke får fat heri! 

Ganske kort fra Haslev mod Næstved, ligger Kildemarksgaarden. Den skønne gård har eksisteret i mere end et århundrede, og drives stadig som traditionelt landbrug. Her produceres grøntsager og jordbær, fordi som de selv siger; "Vi kan bedst selv lide varer direkte fra jord til bord og synes, at flere skal have denne fornøjelse". På gården sprøjter man ikke sine produkterne, hvorfor de kan spises direkte fra posen. Ved henvendelse er der mulighed for Pluk Selv af jordbær og ærter. Børnene vil elske det! Gården dyrker i øvrigt også kartofler, salater, løg, asparges, porrer, persille, spidskål, majs og broccoli.  

Muligheder blandt SydkystDanmarks butikker

Shopping

I SydkystDanmark finder I et bredt udvalg af shoppingmuligheder. Her er alt fra badetøj til børnene, sandaler til far og solhat til mor. I finder naturligvis også butikker med diverse brugsvarer, solcreme og hvad I ellers måtte få behov for på jeres ferie. Skulle I have glemt jeres tandbørste, så frygt ej! Her er store og små butikker, butikskæder som lokale butikker. I finder mange hyggelige gågader med forskellige butikker og et bredt udvalg. Eksempelvis i Næstved, Stege, Præstø, Vordingborg og Store Heddinge, men selv I de mindre byer kan I finde de gode butikker! 
Er vejret gråt og trist, eller regner det? Så kan det måske være en idé at shoppe indendøre i Næstved Stor-Center. Her kan I gå i tørvejr og nyde et par timer blandt de mange butikker. Udvalget er stort, og der er noget for børn og voksne i alle aldre. Om så I kigger efter legetøj, smykker eller elektronik. I finder også et bredt sortiment af caféer og restauranter, så mon ikke der er noget for alles smag?  

Her begynder barndomsminderne!

Del denne side

Andre shoppingmuligheder i SydkystDanmark

Shopping

Samlet liste over gårdbutikkernes lokale smagsoplevelser

Gårdbutik