PostNord Danmark Rundt - Vallø Slot

PostNord Danmark Rundt i SydkystDanmark

Ved den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt, som køres fra den 1.-5. august 2018, er SydkystDanmark vært ved hele to ud af de fem etaper. 3. etape skal nemlig køres fra Næstved til Vordingborg, mens den 5. og sidste etape har start i Faxe. 

3. august | 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km

3. etape skal køres fra Næstved til Vordingborg i varieret terræn med mange små og kringlede veje. Blandt andet venter der rytterne en fire kilometer lang grusvej op forbi GeoCenter Møns Klint. Det bliver vildt og underholdende at følge og trænger familien til en pause fra cyklingen, er det en fantastisk anledning til at udforske GeoCentrets mange muligheder. 

Etapen starter i Næstved i det sydsjællandske og går forbi Gavnø, Vester Egesborg og Mogenstrup. Herefter bliver vejene mindre og kuperede gennem Everdrup, Egeskov og ned til Præstø. Flere småveje venter på rundturen ud i Gøngehøvdingeland på Jungshoved, inden kursen sættes sydpå over Dronning Alexandrines Bro til Møn. Etapen kører gennem Stege og på tværs af Møn for at bestige Møns Klint ad en 4 km lang grusvej, der også byder på 100 højdemeter. Flere småveje følger retur over Møn syd om Stege Nor og tilbage over Dronning Alexandrines Bro. Finalen ind mod Vordingborg fortsætter på mindre veje gennem Stensby og Bakkebølle, inden en hurtig rundstrækning i Vordingborg med opløb foran Gåsetårnet. Byen har senest lagt asfalt til DM i 2013 og igen i 2016 med henholdsvis Michael Mørkøv og Alexander Kamp som vindere.


Foto: Per Rasmussen / redigeret af Tage Klee. 

 

5. aug. | 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km 

5. og sidste etape byder på en fantastisk smuk rute med start i Faxe, der er med som startby for første gang i løbets historie og udover cykelløbet også indbyder til et fantastisk indblik i Danmarks historien med et besøg i Faxe Kalkbrud og på Geomuseet. Fra Faxe går det ud forbi sjællands højeste punkt, Kobanke, og videre langs vandet via Faxe Ladeplads, Rødvig og smukke Stevns Klint. Efter Store Heddinge og Haarlev køres der ad småveje bl.a. gennem Vallø og forbi Vallø Slot og Alléen, der er Danmarks smukkeste af sin art. Videre gennem Køge suser feltet mod Frederiksberg, hvor der er som altid er lagt op til en flot og festlig finale i PostNord Danmark Rundt.

 


Del denne side