Nyd hinanden - og udsigten til havet

Parweekend og kæresteture

En weekend udover det sædvanlige? Hvis I nyder hinandens samvær og selskab, samt har et ønske om en oplevelse der rummer kvalitet, aktivitet, god mad og tid til pauser - alt sammen i unikke omgivelser, så læs med her når vi guider jer gennem en weekend i SydkystDanmark.

I behøver naturligvis ikke at tage afsted i en weekend. Har I muligheden, så er her lige så skønt i hverdagene! Læs med, når vi kommer med forslag til 3 dages ferie på Sydsjælland - vi kommer rundt om hele destinationen! 

Dag 1 - Ankomstdagen

Hvorfor ikke begynde jeres ferie med en lækker frokost? I højsæsonen har Martens Røgeri- og Frokostrestaurant åbent alle hverdage, og byder på en lækker, frisk frokost med alle de bedste råvarer og har med deres beliggenhed lige ud til kanalen i Karrebæksminde, selvfølgelig en masse gode fiskeretter på menuen. Velbekommen!
Er vejret godt, så skal I selvfølgelig ned forbi stranden og nyde solskinnet. Ved bageren kan I købe hjemmelavede is og tage dem med når I går jeres tur.

Herefter kan I køre små 30 minutter til Gavnø Slot og nyde en hyggelig stund i slotsparken og besøge Danmarks eneste slotsbryggeri. Her kan I købe jer en af de smagfulde fadøl af brygmesteren, der glædeligt vil fortælle om stedet mens han skænker. 

Hvis I ikke har fået for meget øl, kan I køre videre til Præstø hvor I finder den super hyggelige handels- og havneby. Præstø ligger kun 40 minutter fra Gavnø. Her kan man bruge masser af tid på, blot at gå rundt og indtage de mange indtryk og dufte fra alverdens restauranter og caféer. Smut ind et sted og nyd en kop kaffe inden I gør klar til en lækker middag.

Lige ud til Præstø Fjord, for enden af den gamle bydel ved Torvet og Klosternakken, ligger Hotel Frederiksminde. Ja, dén Frederiksminde! Restauranten der i 2016, 2017 og 2018 modtog en Michelinstjerne i Michelin Nordic Guide. Her er det naturligvis bedst at have bestilt bord, da stedet er virkelig populært - Michelin stjerne eller ej. Prisen skal I heller ikke lade jer skræmme af. I kan nemlig nyde en skøn 3-retters menu for under 500 kroner pr. næse. Og der er altså ikke snydt med kvaliteten. Kun de bedste råvarer bliver brugt i køkkenet hos Jonas Mikkelsen, som er køkkenchef på stedet. 

I kan naturligvis vælge at overnatte på Hotel Frederiksminde, eller I kan bruge små 15 minutter på at køre til Jungshoved, hvor den skønneste Præstegaard ligger. Med nyrenoverede værelser, er stedet en prins og prinsesse værdig. 
Slap af, læn jer tilbage og lade drømmene få frit spil!

Jungshoved Præstegård

Dag 2 - Den store aktivitetsdag

Når I er udhvilet og har fået en skøn morgenmad, så er det tid til at komme afsted!
Kør ud mod Møns Klint, og på vejen stopper i ved Camp Møns Klint - turen hertil tager ca. 45 minutter. Her kan I nemlig leje et par cykler, eller aftale på forhånd hvis I skulle have lyst til at ride på heste. Det er den mest fantastiske tur, når I tager afsted mod Møns Klint og ser udsigten udover Østersøen, de hvide klitter og det grønligt farvede vand. Den lille tur her kan gøres på 30 minutter, selvom I måtte gå lidt af vejen.
Gør et stop ved GeoCenter Møns Klint, hvor I kan tage trapperne ned til kysten og lede efter fossiler eller gå en lille tur og nyd hinandens samvær. Når I kommer op ad trapperne, kan I spise frokost i den hyggelige café ved GeoCenteret. Har I tid og overskud, så er en guidet tur bestemt det hele værd. Deres historier og fortællinger er fortryllende. 

Når I kommer tilbage til Camp Møns Klint, skal I ikke snydes for en skøn tur gennem Liselund Slotspark med det gamle slot i baggrunden. Her er så smukt og fredfyldt, og god mulighed for et lille pusterum. Dernæst bør I tage en tur ud til Nyord. Nyord ligger kun en halv time væk. På vejen kører I gennem den smukke skov ved Ulvshale og når I kommer frem parkere I udenfor Nyord by. Det er nemlig ikke tilladt at køre bil herinde. Byen er ikke så stor, men den emmer af hygge og de lokales kærlighed til stedet. Tag et smut forbi rundkirken eller Noorbohandelen, hvor I kan købe en masse lokale specialiteter, lige fra spiritus til sennep og meget mere. I deres café kan I også få en kop kaffe til lige at blive frisket op inden I skal afsted igen. 

Nu er I formentlig ved at være trætte efter en lang og aktiv dag på Møn. Med den nyligt indtagede kaffe, er I forhåbentligt friske på at køre en tur til Stevns, kun 45 minutter fra Nyord. Her kan I nemlig få et skønt gourmetophold på Vallø Slotskro. I skal således ikke tænke på mere for i dag! Læn jer tilbage og nyd den fantastiske 4-retters menu og lidt sødt til kaffen efterfølgende. Når I har indtaget jeres menu, og slået mave, kan I blot vandre tilbage til værelset og gå omkuld i sengen. Vi gør klar til endnu en dag i morgen!

Møns Klint - Parferie

Dag 3 - Hjemrejsen (med oplevelser forinden)

Efter en god nats søvn oven på en lang dag, så er det altid rart med en god og nærende morgenmad. 
Når I har pakket kufferterne og læsset bilen, så er der lige et par ting I skal nå inden I kører hjem. Stevns Klint er blevet optaget på UNESCOs liste over Verdensnaturarv, og når I er lige i nærheden (30 minutter væk), ville det være synd at gå glip af sådan en oplevelse. Ved Højerup Gl. Kirke kan I få den smukkeste udsigt over klinten, men skal I have synet af fiskeleret og kalkaflejringerne med, så skal I ned af trapperne og ned til kysten, hvor I får det bedste udsyn.

10 minutter herfra ligger Stevnsfortet, også kendt som Koldkrigsmuseet. For ikke så mange år siden, var Stevnsfortet stadig aktivt, og lå således i den allerforreste frontlinje hvis der skulle komme angreb fra østen. Fortællingerne vil jeg lade de dygtige guider om, da de er helt unikke! En guidet tur varer ca. 1½-2 timer, og leder jer blandt andet ned i det underjordiske fort og ud til et helt utroligt udsigtspunkt. 

Herfra foreslår vi en hyggelig frokost i de flotteste rammer på Rønnede Kro. De sødeste og dygtigste mennesker vil tage sig godt af jer, og give jer en rigtig dejlig oplevelse. 
Herefter kan I vælge at køre til Gisselfeld Kloster, som kun ligger 10 minutter fra kroen. Klosteret er et syn i sig selv, men i forlængelse af dette ligger Paradehuset, som er det hyggeligste orangeri. Overalt vokser her diverse blomster og planter, og med duften og de skønne omgivelser, kan I nyde en kop kaffe midt i det hele. 

Vi håber nu at I har fået en oplevelse udover det sædvanlige, og ikke mindst har hygget jer på turen! Og så er det vidst på tide at komme hjem.

På gensyn i SydkystDanmark! 

Gisselfeld - Orangeriet

Del denne side

Martens Røgeri- og Frokostrestaurant

Alleen 43B
4736 Karrebæksminde
Tlf: +45 5544 2161
Facebook

Gavnø Slot

Gavnø 2
4700 Næstved
Tlf: +45 55 700 200
Hjemmeside 

Hotel Frederiksminde

Klosternakken 8
4720 Præstø
Tlf: +45 5590 9030
Hjemmeside 

Jungshoved Præstegård

Stavreby Strandvej 4
4720 Præstø
Tlf: +45 5599 9417
Hjemmeside 

Camp Møns Klint

Klintevej 544
4791 Borre
Tlf: +45 5581 2025
Hjemmeside 

GeoCenter Møns Klint

Stengårdsvej 8
4791 Borre
Tlf: +45 5586 3600
Hjemmeside 

Liselund Gl. Slot

Langebjergvej 4
4791 Borre
Tlf: +45 5581 2178
Hjemmeside 

Noorbohandelen

Nyord Bygade 1
4780 Stege
Tlf: +45 5178 0448
Hjemmeside 

Vallø Slotskro

Slotsgade 1
4600 Køge
Tlf: +45 56 266 266
Hjemmeside 

Stevns Klint ved Stevns Museum

Højerup Bygade 38
4660 Store Heddinge
Tlf: +45 5650 2806
Hjemmeside 

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Korsnæbsvej 60
4673 Rødvig Stevns
Tlf: +45 5650 2806
Hjemmeside 

Rønnede Kro

Vordingborgvej 530
4683 Rønnede
Tlf: +45 4422 3000
Hjemmeside 

Paradehuset ved Gisselfeld Kloster

Orangeriet
Gisselfeldvej 3
4690 Haslev
Tlf: +45 5632 5155 
Hjemmeside 

Parferie på Sydsjælland og Møn - Dejlige strande

Strande, kyster og badeferie

Tænk smukke kyster, sandstrande og åbent hav! SydkystDanmark har Danmarks længste kystlinje og masser af smukke sandstrande.