Gågadeliv i Næstved

På shopping i Sydsjællands og Møns hyggelige ”storbyer”

Vil I krydre ferien med lidt shopping, så besøg en af Sydsjællands og Møns hyggelige ”storbyer” Næstved, Præstø, Vordingborg, Store Heddinge eller Stege, hvor I både kan finde de velkendte kædebutikker, men også mange lokale specialforretninger. Her kan I shoppe i hyggelige omgivelser, nyde byens stemning og puls og måske fylde maven på et af de mange spisesteder.

Shopping i Næstved  

Næstved er med over 150 specialforretninger regionens absolut største og livligste handelsby. Byens mange forretninger og charmerende bymidte er som skabt til en osetur, og et godt udvalg af cafeer og hyggelige drikkesteder gør det nemt at finde en ”parkeringsplads” til de mindre shoppinglystne i selskabet. Hver onsdag og lørdag er der torvedag på byens centrale torv, Axeltorv, og cirka hver anden måned bliver der afholdt ”Citynight” med ekstra lange åbningstider i byens butikker.

I Næstved City er der mere end 2.000 gratis p-pladser, og skulle de være fyldt op, kan I altid få plads til bilen på en af de tre betalings p-pladser, der er i byen.

Næstved Cityforening har udviklet appen ”Næstved City”, som blandt andet viser vej til byens butikker, cafeer og restauranter samt informerer om åbningstider, aktuelle tilbud og events. Appen kan bruges til både iPhone og Android.  

Shopping i Stege 

Møns hyggelige hovedby Stege, der i 2018 kan fejre 750 års købstadsjubilæum, emmer af historie, autenticitet og god stemning. Den gamle købstad er stadig en attraktiv handelsby og samtidig en god ”gå-i-byen-by” med mange hyggelige cafeer og restauranter. Byen er smukt placeret med udsigt til Stege Bugt og indsøen Stege Nor, så trænger benene til et hvil, finder I nemt en smuk udsigt. Byen har også sit eget bryghus, Bryghuset Møn, hvor I året rundt kan nyde en velskænket fadøl.

Handelsmæssigt er Stege Vordingborg Kommunes næststørste by. Torvet og Storegade udgør byens centrum og huser de fleste af byens butikker. Det er også rammen om de mange aktiviteter og events, der finder sted i Stege gennem året – blandt andet det berømte og meget populære ”Tirsdagsmarked”, der løber af stablen fem tirsdage i træk med start første tirsdag i juli. Her er der nærmest dømt byfest med masser af handelsboder, kørende forlystelser, spisesteder og underholdning.

Shopping i Store Heddinge  

Store Heddinge, der ligger centralt på Stevns, kalder sig med sine godt 3.400 indbyggere ”Danmarks mindste købstad”, men det gør absolut ikke byen uinteressant som handelsby. Her er både dagligvarebutikker og flere specialforretninger, hvor I kan gøres jeres indkøb i hyggelige og overskuelige omgivelser. Hver lørdag fra maj til september kan I desuden gøre en god handel, hvis I besøger byens kræmmermarked, der finder sted på Store Heddinges hyggelige torv.

Shopping i Præstø

Præstø er en meget charmerende købstad, der ikke bare byder på skønne gamle huse og hyggelige, brostensbelagte småstræder, men også masser af shoppingmuligheder og flere rigtigt gode spisesteder – bl.a. den hæderkronede restaurant på Hotel Frederiksminde. Størstedelen af byens butikker ligger i Adelgade midt i den gamle bydel, hvor I sagtens kan ose rundt i flere timer. I oplever bedst byens historiske autenticitet i Grønnegade og Klosternakken og på Torvet, der forbinder de to gader. Her er stort set ingen forretningsfacader, men brosten, bevaringsværdige bygninger og gadelamper i gammel stil. Selvom turen står på shopping, må I ikke snyde jer selv for en afstikker til dette hyggelige kvarter.

Præstø lokker også med mange aktiviteter. I maj kan I f.eks. opleve ”Fransk Forår” – tre festlige markedsdage med både lokale og internationale delikatesser samt kunst, kunsthåndværk og masser af stemning og god musik. I juli er Præstø hvert år hjemsted for Sydsjællands største kræmmermarked, der breder sig over det meste af byen. 

Skal I handle dagligvarer, gøres det bedst i de fire supermarkeder, der befinder sig i Præstøs vestlige del.

Shopping i Vordingborg 

Med sine 12.000 indbyggere er Vordingborg hovedbyen i Vordingborg Kommune. Byens vartegn, ”Gåsetårnet”, der står som den bedst bevarede del af Valdemarernes gamle kongeborg, er sikkert kendt af de fleste, men Vordingborg frister også med en lang gågade med både kædebutikker og mange små specialvareforretninger. For de shoppinglystne er der altid noget at komme efter på en slentretur gennem den hyggelige gågade, der gennem året lægger asfalt til flere festlige aktiviteter. I forbindelse med Vordingborg Festuge, der altid finder sted i uge 28, bugner mange af gågadens butikker f.eks. med kassevis af attraktive festugetilbud.

 

Læs mere om shopping på Sydsjælland og Møn

Del denne side