Dykning ved Rødvig

Oplevelser under havets overflade

Oplev SydkystDanmark under havoverfladen. Følg undervandsstierne i Vordingborg eller ved Kalvehave - eller dyk ned i det azurgrønne vand ved Møns Klint og få en helt enestående naturoplevelse.

På vandretur ad undersøisk natursti
Ved Kalvehave kan I gå ad en undersøisk natursti og opleve, hvordan en helt ny og ukendt verden åbner sig for jer. Kysterne ved Sydsjælland rummer mange skjulte og fantastiske værdier, men man skal vide, hvad man kigger efter - og her er den undersøiske natursti en god ting. Når I følger vandstien, er der nemlig større chance for, at I får øje på detaljerne og dermed bliver klogere på livet under havets overflade. 

Stien er for nybegyndere og findes ved Kalvehave Havn.

I kan også opleve livet i dybet med det maritime miljøundervisningsprojekt UNDINE, der blandt sine mange aktiviteter, tilbyder snorkelkurser i området og informationsmateriale for dykkere og vandsportsentusiaster.   

Dykning og snorkling ved Møns Klint
Ud over at byde på nogle af Danmarks mest fantastiske naturscenerier over havets overflade, er der ved Møns Klint en skjult verden under havets overflade, der er mindst lige så betagende. Besøger I GeoCenter Møns Klint i sommerferien kan I komme med på arrangerede snorkelture, hvor I svømmer hen over den hvide kridtbund. - Medbringer I selv dykkerudstyr og er I certificerede dykkere, kan I også sejle ud med Møns Sportsdykkerklub og være så heldige at finde den gamle sundfærge Explorer, som ligger gemt helt inde ved Møns Klint. Eller dyk ud i havet gennem de op til fire meter høje undersøiske klippegange. Dykning ved Møns Klint er ikke bare en helt speciel dykkeroplevelse, men også en enestående naturoplevelse, der byder på et spændende dyre- og planteliv.

Blå Eventyr
Besøg historierne under overfladen og langs kysten i Vordingborg Kommune med Danmarks længste kystlinje. Du kan få dem fortalt, mend du er i gang med din vandsportsaktivitet. Med appen Blå Eventyr til Apple og Android kan du se et kort, så du kan finde vej i havn eller læse om et vrag eller fyr, mens du sejler forbi det.

Del denne side

10 spots til snorkling

1. Møns Klint
Unik naturoplevelse

2. Ulvshale Strand
Perfekt til børn

3. Stege Nor
Velegnet til grupper

4. Hårbølle Havn
Til både dyk og snorkling

5. Kalvehave Strand
Ideel til begynder

6. Roneklint
Lavvandet og familievenligt 

7. Præstø Strand
Meget ferskvandspræget

8. Svinø Strand
God til snorkel- og flaskedykning

9. Knudshoved Odde
Velegnet til undervandsoptagelser

10. Ore Strand
Familievenlig strand 

Læs mere om stederne