parferie-oplevelser-natur-sydsjaelland-moen

Oplevelser i naturen

Hvis I nyder naturen og alle dens muligheder, så er SydkystDanmark et paradis for jer. Vi byder på alt fra flotte slotsparker, gode lystfiskersteder, sjældent flora- og faunaliv og helt unikke naturfænomener. Her begynder naturoplevelserne!

Slotsparker og haveanlæg er en helt særlig oplevelse, når alle træer og blomster er sprunget ud. Liselund Slotspark ligger i de mest fantastiske omgivelser på Møn. Omringet af skov, ligger dette skønne haveanlæg med det nyklassicistiske lystslot, småbygninger og monumenter fordelt i haven. Her er fantastisk, og her er ideelt for en romantisk picnic hvor I rigtigt kan nyde nærværet på jeres ferie. 

I den anden ende af destinationen ligger Gavnø, vest for Næstved. Den smukke ø danner en smuk kulisse for en eventyrlig oplevelse når I vandrer gennem slotsparken og de mange haver. Indtil slutningen af maj kan I se den utrolige tulipanfestival, med alverdens forskellige tulipansorter i mange forskellige formationer. I kan også gå på opdagelse i De 6 Sansers have samt i den romantiske botanisk have på Gavnø.
Næsten midt i mellem disse to slotsparker, ligger den mindre og meget hyggelige botaniske have i Vordingborg. I forlængelse af Danmarks Borgcenter prydes der med blomster, buske og bede blandt en fantastisk udsigt. Gå lidt ud mod vandet og nyd udsigten over lystbådehavnen og den smukke Oringepynt. Pynten har i øvrigt en helt utrolig vandre- og løberute hele vejen rundt. Små 3,5 kilometers sti og udsigt over vandet, næsten hele vejen - så bliver det vidst ikke meget flottere!

Vandring i naturen og dens skønne områder

Par i naturen

Destinationen på Sydsjælland byder på en lang række vandreruter, nogle længere end andre. Blandt andet kan vi byde velkommen på Danmarks venligste vandrerute; Camønoen. Ruten er 175 kilometer lang, og snor sig omkring Møn, Nyord og Bogø. Ruten er lavet til at alle kan følge ruten fra et tilfældigt sted, hvis man ikke mener at 175 kilometer er overkommeligt i ét stræk. På ruten kommer I forbi flere dejlige badestrande, laguner, havnebade, samt de lokale ildsjæle, som med glæde deler ud af deres livshistorier. Alt dette er med til at gøre turen til noget helt særligt. Ej at forglemme de mange myter, sagn og kulturlandskaber I møder på vejen! 

De bedste badestrande på Sydsjælland

Par på stranden
De mange lækre badestrande i området, vil med garanti give jer mulighed for at slappe helt af og nyde det gode vejr og vandet. De bedste strande finder I ved Karrebæksminde og Enø, eller ude ved Feddet. Ved Enø strand er vandet så lavt, at I nærmest kan ligge jer flere meter ude i vandet og stadig ligge fladt på ryggen og få sol på kroppen! Her er perfekt for en rigtig afslappende ferie, hvor I bare kan dase.
Ved Feddet finder I ligeledes smukke badestrande. Her med udsigten ud over Præstø Fjord til den ene side, og udsigten over Østersøen til den anden side. Her er så fredfyldt og dejligt, at man næsten glemmer alt om dagligdagen. 

Aktive oplevelser i naturen

Cyklist på Møns Klint
Hvis er til naturoplevelser på den aktive måde, så må vi på det varmeste anbefale SydkystDanmark for jer. Aktiv ferie på Sydsjælland byder på alt fra cykling på diverse cykelruter, snorkling og dykning flere steder men især ved Møns Klint, lystsejlads, ridning, MTB, paragliding og meget mere. I kan også blive udfordret på de mange trætopbaner i området. Her står blandt andre, Camp Adventure og Gavnø Go Fly for aktiviteterne, og de er super dygtige til at sikre alles sikkerhed når I kaster jer ud i de mange forhindringer og svævebaner. Også GeoCenter Møns Klint arrangerer trætopklatring i skoven ved Møns Klint. Det giver nogle fantastiske udsigtspunkter når man klatrer op i træerne eller dykker ned under vandet. 

Her begynder naturoplevelserne! Velkommen.

Del denne side