Danmarks Borgcenter

Oplevelser for hele familien

Ungerne kommer ikke til at kede sig på en ferie i SydkystDanmark, for her er mange familieattraktioner, der sommeren igennem byder på et hav af events og sjove aktiviteter. Her er et lille udvalg af noget af alt det, I kan glæde jer til.

Sjov og spænding
Er I til sjov og vilde rutsjebaner, kommer I ikke udenom BonBon-Land, den populære park i Holme-Olstrup, med forlystelser for børn i alle aldre, legepladser, madboder og masser af plads til picnic i det grønne. Foruden de daglige sommershows byder programmet også på trylleshow, Motor-Mille, Bilmekka og meget andet. 

Mere sjov er der i Næstved Legeland med store og små rutschebaner, hoppeborge, junglebaner, boldborge, forhindringsbaner og meget mere. Besøger I H. C. Andersens Verden, Danmarks første teaterpark, kan I både se, høre, mærke og spille nogle af den gamle digters elskede eventyr. Sommeren over er der daglige forestiller og forskellige workshops på programmet.  

Grænseoverskridende action-oplevelser
Camp Adventure er Danmarks største klatrepark med en kæmpe klatrehal, hele ti trætopbaner og ikke mindre en 35 svævebaner - heriblandt Danmarks længste. Her er masser af grænseoverskridende action-oplevelser for både børn og voksne. - Det samme gælder for Gavnøs smukke trætopbane ”Gavnø Go Fly”, der har seks forskellige baner med svævebaner og fantastiske udsigter over fjorden.  

På Geocenter Møns Klint kan I lære om Danmarks geologiske udvikling på den sjove måde og samtidig få et mindre adrenalin kick, hvis I kaster jer ud på en af de udfordrende MTB-ruter i Klinteskoven eller i trætoppenes klatre- og svævebaner. Der er næsten dagligt tilbud om særlige aktiviteter, film, woehshops og andet på Geocenter Møns Klint.

Ta’ på fossiljagt
Der er rigtig gode chancer for at finde fossiler på kysten ved Møns Klint og det samme er tilfældet, hvis I besøger Faxe Kalkbrud, hvor I befinder jer på bunden af et 63 millioner år gammelt hav, der engang var hjemsted for både hajer, krokodiller og blæksprutter. Geomuseum Faxe  arrangerer guidede fossiljagter i området, men I er også mere end velkommen til at gå rundt på egen hånd.

Bliv klogere på Danmarkshistorien
Besøg Koldkrigsmuseum Stevnsfort og oplev det, der engang var et af Danmarks hemmeligste steder. Fortet, der står fuldstændig, som det gjorde, da det blev lukket i år 2000, består af 1,7 kilometer lange gange, der er gravet 18 meter ned i jorden. I kan opleve det underjordiske, atomsikre fort på en guidet tur. 

Mere Danmarkshistorie får I på det topmoderne oplevelsescenter Danmarks Borgcenter, hvor I kan se Danmarks bedst bevarede borgtårn, Gåsetårnet, og blive klogere på historien om middelalderens borge, konger og magt. Danmarks Borgcenter er både en oplevelse for voksne og børn, og der tilbydes et væld af aktiviteter, rundvisninger og foredrag.

Søg efter flere oplevelser i Sydsjælland og på Møn

Del denne side