Møns Klint UNESCO Biosfære

Muligheder og aktiviteter ved Møns Klint

Møns Klint er et populært rejsemål – og vi forstår godt hvorfor! De smukke hvide klipper, der rejser sig over havet er noget helt særligt. Og det er alle mulighederne omkring også! Se med herunder.

Hvorfor rejse til Bali eller De Kanariske Øer for at opleve storslået natur, når det kan opleves i Danmark, kun få timer fra København?

Ja, garantien for at vejret er godt, er måske lidt højere – men synet af de 128 meter høje klipper, der løfter sig over det turkisgrønne hav fås ikke mange andre steder i verden!

Danmarks første UNESCO Biosfæreområde!

Med udnævnelse som Danmarks første biosfæreområde i sommeren 2017, peger UNESCO på Møn og de omkring liggende øer, som et helt særligt sted i verden. Et sted med enestående natur i verdensklasse, hvor de lokale formår at leve og arbejde i et bæredygtigt samarbejde med naturen. På biosfæreområdets 450 kvm kan du opleve de fleste danske naturtyper både på land og i vandet samt en rigdom af sjældne dyre- og plantearter, som netop er et af kendetegnene for et biosfæreområde.    

Møns Klint er meget mere end ’bare’ hvide klipper!

Det er et stykke Danmarkshistorie – Danmarks fødsel! For 70 millioner år siden blev en masse alger til kridt, og hvis ikke dette var sket, eksisterede Møns Klint slet ikke. Og så ville vi slet ikke have så storslået natur, sjældne dyr og planter eller resten af Danmark!

Den storslåede natur ved Møns Klint

GeoCenter Møns Klint formidler om denne historie, på en sjov og interaktiv måde, hvor børn og voksne kan dyste i viden og afprøve naturens kræfter i miniformater.
Møns Klint er i sandhed verdensklasse, og denne information præsenteres med højteknologiske opstillinger og flotte scenografier, konkurrencer, spil og leg for børn og voksne.

Aktiviteter ved Møns Klint Biosfæreområde

Der forekommer en lang række aktiviteter for børn og voksne ved Møns Klint! Her er altid noget at foretage sig, og børnene vil elske det.

Tag på fossiljagt langs klintestranden og find 70 millioner år gamle fossiler, vættelys og rav. Man må naturligvis beholde hvad man finder – men i løbet af 2016 og 2017, har GeoCenter Møns Klint igangsat et forsøg i Guinness World Record om at samle den største samling af vættelys! Hvis man donerer sit vættelys til Geocenteret, er man automatisk med i konkurrencen om en ferie på Møn til en værdi af 1.000 euro! Alle vættelys bliver naturligvis øremærket.

Find fossiler ved Møns Klint

Og vi kan fortsætte i uendeligheder med aktiviteter! Så for at gøre en lang historie kort, remses mulighederne op i stedet:

Tag på en guidet ekspedition til klintestranden eller i udstillingen, og få historien om Møns Klint samtidig med at I nyder de smukke omgivelser!
Deltag i en mountainbike ekspedition i klinteskoven, hvor I samtidig vil lære mere om naturen og de dyr og planter der lever ved Møns Klint.

Gå på opdagelse i trætoppene og udforsk naturen helt fra toppen – det giver en fantastisk udsigt over klinterne og havet!

I løbet af sommeren kan I snorkle på havets bund ved Møns Klint. Turene bookes gennem GeoCenter Møns Klint og er kun med ledsagelse af guider.

Oplev Møns Klint selvom du er gangbesværet! Boardwalken hjælper med at få den samme oplevelse af Møns Klint, helt uden trapper!

Se det hele fra havets side. Få en guidet tur ombord på Sejlkutteren Discovery, der sejler fra Klintholm Havn til Møns Klint, for at få den fulde oplevelse.

Deltag i det ultimative triatlon South Coast Ultra på Møns Klint, som afholdes i september.

Selv om natten kan du opleve unikheden her i området. Grundet den ekstremt lave lysforurening ved Møns Klint, vil man kunne opleve stjernehimmelen og Mælkevejen helt klart, når det danske vejr selvfølgelig tillader skyfri himmel m.m. Oplev Dark Sky fra foden af Møns Klint og blev bjergtaget af den fantastiske, unikke oplevelse!

Ja, som det kan læses, er mulighederne mange! Sørg for at booke overnatning, så I ikke går glip af noget!

GeoCenter Møns Klint

Del denne side

Besøg Møns Klint

GeoCenter Møns Klint har en lang række aktiviteter for børn og voksne - både inde og ude!
Er vejret dårligt, kan I med fordel nyde godt af GeoCenterets mange muligheder.

Læs mere om Møns Klint, GeoCenteret og aktiviteterne herude og find inspiration til oplevelser på jeres tur. 

Find vej til Møns Klint med offentlig transport

Fra København til Møns Klint ser turen således ud:

Tog fra Københavns Hovedbanegård til Vordingborg Station (1 t. og 15 min.) 

Bus 660R fra Vordingborg Station mod Stege Rutebilstation (50 min.) 

Fra Stege med bus 667 mod Klintholm Havn (ca. 30 min.)

I perioden maj til september kører bus 678 det sidste stykke fra Klintholm Havn til Møns Klint. Uden for perioden skal du have traveskoene på og gå de sidste 5 km for at nå Møns Klint endeligt. Her kan det godt betale sig, at stå af ved bustoppestedet "Busemarke (Klintholm Havnevej)" i stedet for at tage bussen helt til Klintholm havn, da det forkorter ruten med 1 km.