lystfiskeri-guide-lystfiskerguide-sydsjaelland-moen-fiskeri

Lystfiskeri

Danmark har noget af Europas bedste fiskevand, og der er rigeligt af det! Lige meget hvor du opholder dig, vil der aldrig være langt til en god fiskeoplevelse - og det er næsten uanset hvilken fiskeform, du foretrækker. Her er 5 fiskevande på Stevns, der absolut er en fisketur værd.

Fiskevande ved Lund og Vemmetofte strand.

Fiskeriet foregår hovedsageligt fra anden revle, men pas på - lige uden for revlen bliver der meget dybt. I kraftig pålandsvind frarådes fiskeri.

Gjorslev Bøgeskov

Vil du prøve rimterne.
Så brug fluestangen med et langt forfang, der skal være max 0.16 i spidsen. Gode og velfangne fluer er Red Tag, Palmer, Black Zulu eller andre mørke palmerfluer i str. 8-12. 
Tørfluerne kan være samme mønstre samt Mosquito, Black Ant i str. 12-16.

Rimten er absolut et spændende og fornemt bytte for alle dem som samler på dejlige oplevelser. Pladsen er i øvrigt også fin til fluefiskeri efter havørred. Da der ofte er mange krebsdyr i vandet, er palmerfluer samt tangloppe efterligninger et godt valg til sølvtøjet om dagen.
Ved fiskeri om natten er sorte muddler fluer suveræne. I helt stille vejr eller fralandsvind, er pladsen oplagt til lidt sjov med tørfluen,der skal være i en mørk farve og i str. 10-12. Havørred og hornfisk på let fluegrej giver fiskefeber og spændende oplevelser. Waders er nødvendigt.

Holtug Kridtbrud

Brug din vadestav. Fra midten af maj og en måned frem er der hornfisk i området - er du ked af at spinne, så brug buldo og sildestykker, det kan hornfisk sjældent stå for.
Pålandsvind forringer fiskeriet, da vandet ofte bliver uklart. 

For at fiske i Holtug Kridtbrud, skal de køre til Holtug Kridtbrud, Holtug Linjevej  (68 + lidt længere), 4660 Store Heddinge. Fortsæt til vejen slutter, så kommer du til en P-plads, hvor der også er toiletter - herfra følges stien 200-300 m frem til stranden.

Fisk ved klinten ved Højerup gl. Kirke

På denne strækning er området lige nedenfor kirken i Højerup og pynten  højst interessant. Det er dybt helt ind under klinten. 
Waders er ikke strengt nødvendig. 
Pålandsvind kan vanskeliggøre fiskeriet.

Fiskevande ved Tryggevælde Å.

Ørreder fredet 16/11 - 15/1 Der må max. hjemtages 6 aborrer og heraf kun een over 35 cm
Max 3 Ørreder per dag. 

Læs mere om Fredningsbælter i området.

 

Se også Stevnsfisker.dk 

Del denne side