liljer-gavnoe-liljefestival-festival-blomster-sydsjaelland-naestved

Liljefestival og det historiske Gavnø Slot

En fantastisk og smuk liljefestival – midt i den historiske slotspark på Gavnø, foran slottet der bærer på en lang række sjove fortællinger og historier fra fortiden. En oplevelse I aldrig vil fortryde!

Fra Troldehøjen har I den skønneste udsigt over slotsparken. Parken er udsmykket med nogle af verdens smukkeste liljer i august måned, hvor der er liljefestival på Gavnø Slot.
Gå en tur gennem parken og oplev de mange forskellige opsætninger og udsmykninger af liljerne – I vil opleve at parken ser helt anderledes ud, afhængigt af hvor i parken I står. Der arbejdes hårdt på at opnå denne fornemmelse, og for at give den helt perfekte oplevelse.

Udsigt over slotsparken på Gavnø

Liljer foran Dukkehuset i Gavnø Slotspark

Troldehøjen i sig selv, bærer også på en sjov historie. Da man i 1864 gik fra at udsmykke haven med en engelsk stil, til at pryde haven i fransk stil, gravede man nemlig et hul i jorden til den smukke sø, som i dag ligger over for Sansehaven.
Denne jord skulle man naturligvis af med, men for at lette arbejdsbyrden, valgte man at smide jorden på egen grund og dermed lave sin egen forhøjning i haven – det der i dag er Troldehøjen.
Her plantede man så de 12 apostle – 12 lindetræer, som er yderst populære i slotsparken, og som kan findes flere steder. Bl.a. på den flotte lindeallé, der løber fra den ene ende af haven til den anden.

Liljer og Lindealléen i Gavnø Slotspark

Fun Fact: En lang række af lindetræerne er gaver til Gavnø Slot. Tilbage i 1800-tallet stod flere af disse lindetræer på Nyhavn, men kong Frederik d. 5. mente at de tog for meget af hans udsigt, hvorfor han forærede dem til Gavnø Slot. Kongen var nemlig personlig ven med den daværende statsminister og tidligere udenrigsminister, Kjeld Thor Thage Reedtz-Thott, som også var godsforvalter på Gavnø Slot på daværende tidspunkt.  

Gavnø Slots Sansehave

I parken finder I også den smukke Sansehave, der prydes af forskellige plantevækster. Tidligere i slottets historie, blev denne have anvendt som afslutning på herskabets jagt, hvor man fik nogle af landets mest kendte pæresorter.
Tidligere stod her en ovn bag muren, som varmede så kraftigt, at her også kunne vokse vindruer. Dette blev dog nedlagt for mange, mange år siden.

Sansehaven i Gavnø Slotspark

Mikrobryggeri og Danmarks eneste Slotsbryggeri

I 1889 byggede man de bygninger, der i dag huser Danmarks eneste slotsbryggeri. Bygningerne blev bygget ud fra samme teknik som Eiffeltårnet, som på daværende tidspunkt var blevet præsenteret ved Verdensudstillingen.
Det var oprindeligt bygget til landbrug, men efter at have flyttet store dele af landbruget til Sjælland, valgte man at installere et mikrobryggeri.

Læg vejen forbi brygmesterens hule, og smag på Danmarks eneste slotsbrygget øl. Samtidig kan brygmesteren dele ud af sine historier og til tider, ganske sjove erfaringer.

Fun Fact: Gavnø Slotsbryggeris Stout er faktisk mest populær blandt kvinder.

Pale Ale fra Gavnø Slotsbryggeri

De gamle landbrugsbygninger bliver dog ikke kun brugt til bryggeri af øl.
Her bliver også afholdt messer og julemarkeder, samt konferencer og meget andet. På Gavnø Slot er der en helt fantastisk stemning ved højtider, når parken og bygninger bliver pyntet op med den flotteste udsmykning.

3 hurtige om Gavnø Slot

  1. Gavnø Slot indeholder Nordens største, privatejede malerisamling. Den blev påbegyndt af Otto Reedtz-Thott tilbage i 1700-tallet, og indeholder bl.a. portrætter af Margrethe d. 1, Woltaire, Decarte og Nostradamús.
  2. Otto Reedtz-Thott skabte også Nordens største bogsamling, men forærede dog grundsamlingen til Det Kgl. Bibliotek, som dengang ikke engang havde plads, og derfor måtte bygge ud.
  3. Gavnø Slot, som vi kender det i dag, blev bygget i 1755 rundt om kirken, som har eksisteret siden 1402.

Liljer foran Dukkehuset i Gavnø Slotspark

Del denne side

Gavnø Slot

Gavnø 2
4700 Næstved
Tlf.: +45 700 200
Mail: Send den her
www.gavnoe.dk

Det synes gæsterne om Gavnø Slot

Gavnø Slotspark på TripAdvisor

4 i bedømmelse, mener anmelderne!

"Fortryllende flot slotspark"

"Fin blomsteroplevelse"

"En skøn oase"

Meget mere Gavnø

Gavnø er fyldt med oplevelser. Om du er til romantisk gåtur i slotsparken eller har ungerne med og vil kaste jer ud i trætoppenes forhindringsbane, så er Gavnø stedet for alle!
Herunder kan du læse mere om oplevelserne på Gavnø:

Gavnø Slotspark

Gavnø Go Fly

Gavnø Slotsbryggeri

Gavnø Klosterkirke

Guidet tur på Gavnø Slot