"Bobåden" i Stege Havn

Lej en tønde at sove i

Er I så heldige at komme til SydkystDanmark i egen båd, kan I få fuld fornøjelse af områdets flotte kyster og mange hyggelige havne, men også for alle andre er der mange muligheder for at vågne op til bølgeskvulp og udsigt til havet.

Ovenat i en tønde
Hvis I ankommer til Stege Havn i kajak eller et andet mindre fartøj, kan I overnatte ret alternativt. Midt i havnen ligger nemlig en tømmerflåde med en lille tøndeformet hytte på med sovepladser til to voksne og to børn. Derudover rummer tønden bord og bænke og opbevaringsplads til bagagen. Køkken, bad og toilet er der ikke, så her må I gøre brug af havnens faciliteter. Bådens dæk er udformet, så der er mulighed for at opbevare havkajakker, og større både kan fortøjes direkte til tømmerflåden. 

"Bobåden", som den også kaldes, skal gøre det muligt for sejlere i mindre både, at tage på længere ophold i SydkystDanmarks farvande, og tanken er, at der også skal komme bobåde i andre af områdets havne. Bobåden i Stege Havn ligger ved siden af Restaurant Hoffmann, som også står for udlejningen og det praktiske omkring båden.   

For autocampere
Kommer I i autocamper, er der mange muligheder for at vågne op i maritime omgivelser, for flere af SydkystDanmarks havne tilbyder særlige pladser og faciliteter til autocamperfolket. Så her kan I nyde stemningen, betragte sejlerne, der ligger til og fra, nyde et køligt glas i solnedgangen og vågne op i jeres rullende hjem til lyden mågeskrig og sejlskibenes rigning, der slår mod masterne. Der er særlige autocamperpladser i Karrebæksminde Inderhavn, Vordingborg Nordhavn, Madsnedsund Havn, Bogø Havn, Kalvehave Havn, Klintholm Havn, Sandvig Havn samt i Præstø og Rødvig Havn.   

Campingpladser langs kysterne
De fleste af campingpladserne i SydkystDanmark ligger ud til vandet, så her kan I få plads på første parket til kyst og hav og sommerens betagende solop- og nedgange. Og hører I til dem, der elsker at starte dagen med en morgendukkert, er det bare med at krybe i morgenkåben og komme afsted.    

Andre muligheder
Der er mange Bed & Breakfast steder i SydkystDanmark, og en del af dem ligger direkte ud til kysten - eller meget tæt på. Gå ind på vores Bed & Breakfast oversigtskort og find det perfekte sted for jer. Ellers slå jer ned i et af områdets fem feriecentre, der alle ligger ved kysten.  - Der er med andre ord nok af overnatningsmuligheder for jer, der vil nyde ferien ved en af områdets mange smukke kystpartier.     

Del denne side