Rødvig Havn

Hyggeligt havneliv

Om du er landkrabbe eller søulk, så er SydkystDanmarks mange hyggelige småhavne et godt sted at hænge ud, hvis du er til autencitet, maritim stemning og duften af hav og tjære.

Lystsejlere har mange gode grunde til at sætte kursen mod SydkystDanmark. Smålandsfarvandet, mellem Sjælland og Lolland, er med sine mange småøer, vige, bugte og fjorde et sandt eldorado for lystsejlere. Turen gennem Bøgestrømmen, der snor sig mellem Sjælland og Møn er en sejleroplevelse af de store, og det samme gælder turen forbi Møns Klint i tidligt morgenlys. Præstø Bugt er også et meget populært turmål. Men SydkystDanmark er ikke kun populært blandt lystsejlere på grund af de attaktive turvande, men også fordi der er så mange hyggelige, charmerende og velfungerende havne i området.

Klintholm Havn, der ligger på sydsiden af Møn, blot nogle få kilometer fra Møns Klint, består af en aktiv fiskerihavn og en moderne marina med plads til ca. 200 både. Her er også en børnevenlig strand og flere restauranter med den fineste udsigt til havnen. Lige øst for havnen er der gode fiskemuligheder med chance for at få både aborre, havørred, hornfisk og forskellige fladfisk på krogen.

En anden attraktiv havn i området er Kalvehave Havn, der ligger lige ved Mønsbroen. Her er både fiskeri- og lystbådehavn og en dejlig maritim stemning. Og så er udsigten udover Stege Bugt til Nyord og Stege uovertruffen.

I den vestlige del af SydkystDanmark skal I besøge Karrebæksminde Havn, der består af en yderhavn og en inderhavn. For at komme til inderhavnen skal man igennem en smal kanal, som fodgængere, cyklister og biler kan passere via en sjov lille klapbro - der også går under navnet "græshoppebroen". Stemningen i Karrebæksminde er noget for sig selv - en hyggelig blanding af sofistikeret Rivieraliv og Hollandsk kanalromantik. Ikke mindst i sommermånederne er der leben og mange turister i området, og meget af livet foregår i havneområdet og langs kanalen. 

Helt mod øst støder I på den charmerende Rødvig Lystbådehavn, som ligger ved siden af Sjællands andenstørste fiskerihavn. Havnen rummer massere af liv og stemning med bl.a. mange fiskekuttere, et rigtigt bådeværft og flere gode spisesteder, heriblandt Rødvig Kro. Marinaen er stor, og der er som regel ingen problemer med at få plads, selv i højsæsonen. 

Er der en havn i området, er det altid værd at lægge vejen forbi for at opleve den særlige stemning. Få en is, mens I ser fiskerne i aktion, lade ungerne prøve lykken som krabbefiskere, eller bare flade ud, lukke øjnene og lytte til mågernes skrig og havnens klukkende vand. Ofte er der også gode spisemuligheder på havnen eller mulighed for at købe friske fisk - ofte direkte fra fiskerne selv.  

Se også vores "Havneguide" med fakta og beskrivelser om de hyggeligste havne i SydkystDanmark (pdf).

 

 

 

Del denne side