Gårdbutikker på Sydsjælland og Møn

Gårdbutikker på Sydsjælland og Møn

Der er nu noget særligt ved at købe sine fødevarer direkte hos producenten, og det er uanset, om det er kød, mejeriprodukter, frugt eller grønt. Den oplevelse kan du få flere steder på Sydsjælland, hvis du besøger en af områdets mange gårdbutikker eller "stalddørssalg". Nogle af stederne tilbyder også selvpluk, og det gør kun oplevelsen endnu sjovere.

Jonsholm gårdbutik

I Bakkebølle, ikke langt fra Vordingborg, kan I f.eks. besøge den gamle slægtsgård Jonsholm, der især er kendt for sine mange forskellige sorter af jordbær. Gårdbutikken, inkl. vejboden, åbner omkring 1. juni, og fra midten af juni bliver der også åbnet op for selvpluk, hvor I kan plukke jordbær med den smukkeste udsigt til Storstrømmen som sidegevinst. På gården bliver der også dyrket kartofler, ærter og blåbær. 

Langholm Frugt 

Ikke langt fra motorvej E47 ved Bårse ligger Langholm Frugt, hvor man dyrker mange forskellige sorter af æbler og pærer, som bliver solgt direkte fra gården. Nogle af æblerne bliver anvendt til produktion af æblemost og æblegløgg, som I også kan købe i gårdbutikken. Har I lyst, er der også mulighed for selvpluk i frugtplantagerne.

Kildemarksgaarden gårdbutik

Ca. fire km udenfor Haslev på vej mod Næstved finder I Kildemarksgaarden, der siden 1877 har været drevet som traditionelt landbrug. For godt 10 år siden startede familien op med vejsalg af kartofler, og det er siden vokset til en egentlig gårdbutik, der i dag tilbyder et bredt sortiment af friske, sprøjtefri afgrøder. På gården er der mulighed for selvpluk af jordbær og ærter.   

Stensbygård gårdbutik

Stensbygård ved Stensved på Sydsjælland bliver der avlet fritgående finsk finulds-lam, hvis fedtfattige og velsmagende kød blandt andet bliver til lækre spegepølser, men det er også muligt at købe hele lam på gården. Lammene græsser på de usprøjtede, frodige enge ved Storstrømmen, hvilket gør kødet magert, mørt og yderst velsmagende.

 

Læs mere om shopping på Sydsjælland og Møn

Del denne side