dark-sky-moen-nyord-sydsjaelland

Dark Sky på Møn og Nyord

På en skyfri aften kigger du mod himlen .. hvad ser du? Hvis du er på Møn eller Nyord vil du kunne se Mælkevejen og en helt klar stjernehimmel. Smukt, ikke? Det ser du ikke i København!

Stjernehimmel, Mælkevejen og wellness for krop og sjæl

Dark Sky er afslapning på recept! 

Forestil dig, at du står på Møns Klint en varm efterårsaften og kigger ud over Østersøen. Solen er gået ned, og du kan se hvordan stjernerne spejler sig i det dybe vand 128 meter under dig. Du ligger dig på græsset, og kigger op. Stjernerne danser for dig, og Mælkevejen står helt skarpt. Lige netop det her - det kan yoga eller anden mindfulness ikke hamle op med. Dark Sky er wellness krop, sjæl og sind. Slap og nyd øjeblikket, nyd din tilstedeværelse lige netop her. 

Oplev Dark Sky på Møn og Nyord

Hvis du skulle have lyst, har du masser af muligheder for at opleve Dark Sky!

Dark Sky på Møn og Nyord er et af de få steder i Danmark, hvor det er muligt at opleve fænomenet, og netop derfor er der en gruppe lokale ildsjæle der gør alt hvad de kan for at formidle omkring Dark Sky, og gøre hele oplevelsen tilgængelig. Men hvornår er muligheden størst for at opleve stjernehimlen? Det er helt klart i de mørke måneder fra september til marts, hvor aftenen falder tidligt og morgenerne er lidt længere. 

I brochuren her kan du både finde nyttige tips til Dark Sky oplevelsen og se et kort over de bedste steder til at opleve stjernerne.
  

Dark Sky ved Møns Klint

Hvad er Dark Sky egentlig?

Dark Sky er faktisk 2 ting!

1) Et fænomen der dækker over områder, hvor de rette forhold gør sig gældende - heriblandt minimal lysforurening - hvorfor det vil være muligt at se en helt klar og tydelig stjernehimmel. De smukkeste stjerner vil pryde himlen og det vil være muligt at se Mælkevejen i disse områder. 

2) En forening, eller faktisk flere foreninger, der arbejder sammen om et fælles mål: At bevare stjernehimlen for nutidige og fremtidige generationer. 
Behovet er opstået efter der er kommet stor fokus på lysforurening på verdensplan. Uundgåeligt vil mange mene, men ikke desto mindre muligt at holde nede på et niveau i visse områder, hvor det stadig vil være muligt at bevare den naturlige nattehimmel. 

Vil du vide mere om Dark Sky på Møn og Nyord, så klik her.
Eller vil du vide mere om den internationale Dark Sky organisation, så klik her

 

Book en overnatning

Du kan med fordel booke en overnatning i Camp Møns Klint Dark Sky Lounge, som er Dark Sky certificeret og har vundet en campingpris fra ADAC grundet mørket. Eller på hotellet Liselund Ny Slot, som er placeret midt i den skønne Liselund Slotspark, hvor det også er muligt at opleve Dark Sky grundet den lave lysforurening i parken. Er du mere til den autentiske hygge og landlige idyl, så kan det lille økologiske B&B Møn Økologisk klart anbefales. 

Klintholm Havn danner også nogle smukke rammer for stjernehimlen, når fiskebådene lægger til i havnen i månens og stjernernes skær. 
Du kan også booke overnatning for 2 personer nær Mælkevejen - eller i hvert fald på Tiendegaardens Bed & Breakfast. Her fås overnatning med sjæl og charme blandt solnedgang, stjerner og stearinlys.

Del denne side

Download Dark Sky brochure

Dark Sky på Møn og Nyord

Vild med naturoplevelser?

SydkystDanmark er rig på natur, og byder på masser af oplevelser som alle kan få gavn af. 
Læs mere om Sydsjælland og Møns naturoplevelser her, og få masser af inspiration. 

Du finder også en oversigt over særlige naturområder i SydkystDanmark, hvor du kan læse mere om hver enkelt og se et kort over naturområder i destinationen.