boern-strand-familie-kyster-badeferie-ferie-moens-klint-sydsjaelland

Badeferiens bedste strande

Ferie ved Danmarks længste kystlinje lyder jo nærmest som den perfekte badeferie. Det er det også! Her er plads til alt fra store hoppeborge på stranden til hyggelige områder som I kan have helt for jer selv. Her begynder barndomsminderne!

SydkystDanmark har små 600 kilometers kyststrækning, hvorfor I aldrig er mere end 30 minutters kørsel fra vandet. Der er derfor rig mulighed for at pjaske rundt i vandkanten på nogle af Danmarks bedste strande, eller blot nyde en lækker picnic ved de mange hyggelige områder omkring strandene.

Vi ønsker således at inspirere jer til at få nogle rigtig gode oplevelser på Sydsjælland og Møn, som I sent vil glemme. Derfor vil vi på denne side, fortælle lidt om nogle af de bedste badestrande i vores skønne destination. I højre side finder I en liste over de steder som nævnes i teksten, samt et link til samtlige badestrande i området.  

Enø Strand

Ved Karrebæksminde finder I en af Danmarks bedste og mest børnevenlige badestrande: Enø Strand. Det lave vand på sandstranden er ideelt for børnefamilier, som vægter sikkerhed højt. Her er livreddere på den populære strand med det blå flag i højsæsonen, og der er ikke langt til den nærmeste iskiosk hvis I får det varmt og lige skal forkæles lidt! Enø Bageri laver deres egne lækre, fedtfattige is og er yderst populær blandt gæsterne i Karrebæksminde. Den nærmest indkapslede strand i Karrebæksminde Bugt har heller ikke mange bølger, hvorfor I med ro i sindet kan lade børnene lege i vandkanten. 

Feddet Strand

Med udsigt over Præstø Fjord til den ene side, og udsigt over Østersøen til den anden side, kan I nyde en fantastisk dag på Feddet Strand. Glem alt om dagligdagens stress og jag, og bare nyd dagen. Her er ligeledes også blå flag på stranden, som sikrer højeste kvalitet af badevandet. Det hvide sand er ideelt at bygge flotte sandslotte med, og lade kreativiteten få frit spil. I højsæsonen er der masser af aktiviteter på stranden for både store og små. Rideture langs stranden, beach volley, hoppe- og forhindringsbaner i vandet og meget mere. I kan også gå en tur langs den smukke sti der følger vandet, og tag endelig barnevognen med. 

Svinø og Ulvshale strande

Også ved Svinø og Ulvshale finder I hyggelige sandstrande. Her er plads til ro og nærvær, samt den skønneste natur der virkelig indbyder til en hyggelig picnic eller et par ristede pølser på engangsgrillen. Husk naturligvis at rydde op og slukke grillen ordentligt inden I forlader stranden, så ingen små barnefødder kommer til skade. 

Rødvig Strand

Den dejlige børnevenlige Rødvig badestrand ved Stevns indbyder til en dejlig dag med familie/venner. Stranden giver børnene mulighed for at grave og soppe, og sand/sten-stranden giver rig mulighed for at nyde solen. Selve stranden strækker sig over ca. 1 km og der er i sommerperioden opsat en badebro. Hunden er også velkommen, så længe denne holdes i snor.

På de blæsende dage tiltrækker havet ved Rødvig Strand vind- og kitesurfere, som bestemt også gør stranden et besøg værd.  

Med den aktive fiskerihavn som nabo, kan et godt måltid nydes og den autentiske havnestemning opleves. De mange fiskerkuttere, trawlere, lagringsanlæg og bådeværft mm. bidrager til en helt speciel livlig og idyllisk atmosfære. 


Her begynder barndomsminderne!

Del denne side