På fisketur

Aktiviteter og gratis oplevelser

I SydkystDanmark har vi masser af gratis oplevelser og et bredt udvalg af aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Her begynder barndomsminderne!

Gratis oplevelser og aktiviteter

Vi har mange gratis glæder på Sydsjælland og Møn. Især hvis man elsker naturen, nyder at opholde sig udendørs, mærke den friske luft og få dejligt røde kinder!
Mange af vores slotsparker og haver har gratis adgang, og giver dermed rig mulighed for at nyde naturen med en dejlig picnickurv. Her er plads til udfoldelser og nærvær med børnene.  

Netop slotsparkerne er et hit for børnefamilier der leder efter gratis oplevelser. I den smukke natur der omkranser de flotte slotte, er det ideelt at tage madpakker og tæpper med, slå sig ned og nyde en lækker picnic i det gode vejr. Vallø Slotspark er åben for alle, og danner en utrolig ramme rundt om det smukke slot. Fra slotsparken kan I gå ind i Dyrehaven, som lader naturen springe ud på sine egne præmisser. Endnu et rigtig dejligt sted for en hyggelig picnic, hvor børnene kan rende og lege. 
Også Gisselfeld Park er garant for hyggelige rammer til jeres picnic. Det flotte kloster sætter landskabet så smukt og på Gisselfeld arrangeres hvert år større events som Klassisk Bilshow, juletorv og i år også den flotte livsstilsmesse, som blev afholdt i foråret. Det er dog ikke gratis at komme ind i Gisselfeld Park, men det er helt klart et besøg værd.

Gavnø Slot på Mors Dag

Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening (GHRVPK) i Næstved, sørger for at I får stillet jeres nysgerrighed for hvordan bl.a. en kampvogn ser ud indvendig, da alle deres køretøjer må røres ved og kravles både i og på. Det er da en drengedrøm! Adgangen er gratis i perioden fra den 31. marts til den 29. oktober, og der vil være mulighed for rundvisninger mellem klokken 14 og 17. 

I vil altid kunne nyde en hyggelig stund ved vores mange strande. Med Danmarks længste kyststrækning, burde I kunne finde plads til hygge og leg ved vandkanten. Læs meget mere om nogle af Danmarks bedste strande og find inspiration til jeres næste udflugt. Linket finder I ude i højre side. 

Historien i SydkystDanmark er uovertruffen. Danmarks fødsel ved Møns Klint samt fortidshistoriske hajer, krokodiller og 500 andre slags dyr der levede i området ved Faxe Kalkbrud, har lagt sine spor. Både ved Møns Klint og Faxe Kalkbrud kan I tage på fossiljagt og finde jeres egne fossiler og levn, der kan være op til 67 millioner år gamle. 

I finder også nogle rigtig gode fiskevande på Sydsjælland og Møn. Især Stevns og Møn, men også flere andre steder i destinationen vil I kunne finde gode fiskespots. Så tag endelig fiskestangen med, pak en lækker frokost og tag ud og nyd stilheden ved eller på vandet. Her får I masser mulighed for omsorg og nærvær med børnene. 

Med Danmarks venligste vandrerute, er Camønoen helt sikkert også noget for børn. På ruten kommer I forbi en masse lækre badestrande og laguner langs Møn, Nyord og Bogø. Selvom ruten er 175 kilometer lang, er der ingen der siger at I skal vandre hele vejen. Det er altid tilladt at hoppe ind på ruten og blot gå et passende stykke. Undervejs vil I også kunne støde på nogle hyggelige attraktioner og venlige folk, som med glæde deler ud af deres historier. Det er i al sandhed, Kongerigets venligste vandrerute. 
SydkystDanmark byder også på en lang række af andre gode vandreruter - det gælder blot om at planlægge ud fra det område man befinder sig i eller gerne vil gå på opdagelse i. Her er masser at opleve, og en masse gode steder undervejs hvor der kan holdes pauser, nydes natur og spise en dejlig frokost! 

Danmarks venligste vandrerute

Hvis I ikke bliver skræmt af aktiv ferie, så medbring endelig jeres cykler. Med hele 6 panoramaruter, og flere børnevenlige ruter, er der helt sikkert en cykelrute der passer til jer. Cykelferie er en rigtig god måde at opleve SydkystDanmark fra sin bedste side, og nyde den fantastiske natur. Hvis I ikke har jeres egne cykler med, så bare rolig. Vores søde cykeludlejere har cykler til enhver størrelse, og kan naturligvis hjælpe hvis I punkterer eller støder ind i andre problemer. I højre side finder I et link til listen over vores cykeludlejere. 

Andre aktiviteter

Feddet Camping er garanti for sjov og spas! Med børnene i hånden kan I trygt gøre brug af deres mange aktiviteter. Her er alt fra kælezoo til børnedisko, forhindringsbaner til svømmepool og fra hesteridning til badestrande. Her er noget for enhver smag. Selvom I ikke overnatter på Feddet Camping, kan I for et beskedent beløb være med til alt det sjove der sker her. 

Camp Adventure kan I klatre i de mange trætopbaner. Med en samlet længde på 5.800 meter, 145 forhindringer og 41svævebaner gør det Camp Adventure til Danmarks største klatrepark. Er det dårligt vejr, kan I nyde en dag i den indendørs klatrehal med 350 m2 klatrevæg i op til 8 meters højde. Her er god mulighed for at få en hyggelig dag, og der kan nu også købes frokost i caféen. 
Ligeledes kan I klatre i trætoppene på Gavnø Go Fly. Med det store, smukke slot i baggrunden og den eventyrlige slotspark, kan I klatre i flere meters højde og nyde udsigten fra svævebanerne. Pak madpakkerne, eller nyd en lækker frokost i caféen. 

Hvis I er mere til de 'uhyggelige' oplevelser, kan I tage et spil Ghost Hunt på Danmarks Borgcenter. De gamle borgruiner danner rammerne for spillet som foregår på museets iPads, som kan lejes hvis I ønsker at bruge en sjov formiddag på at fange monstre og spøgelser på den gamle borg. Danmarks Borgcenter er super attraktive for børn med deres interaktive udstillinger, iPad-guides og meget mere.
En anden sjov og anderledes måde at opleve museerne og historiske attraktioner i SydystDanmark på er via Useeum's gratis app, som fra 15. juni til 15. august 2019. MuseumEkspiditionen 2019 er en række spil på museer, slotte og staldarkiver, hvor børnene kan løse mysterier eller gå på jagt i historien med mulighed for at vinde forskellige præmier. 

Gemmer I på en lille flok sportsudøvere, eller er I blot interesserede i nogle aktiviteter der har sport i fokus, så er SydkystDanmark lige noget for jer. Foruden vores trætopbaner, cykel- og vandreruter m.m., byder vi på en masse andre sjove aktiviteter for børn og voksne. Om så I er til bowling, tennis, paintball, dykning, skating, snorkling, kitesurfing, minigolf eller noget helt andet, så tag et kig på linket i højre side, som henviser til sport og andre aktiviteter. Her vil I sikkert kunne finde noget for jer!

Svømmehal og pool på Feddet Camping

I kan også nyde dagen i vores mange svømmehaller i destinationen. Her kan I plaske rundt og have det sjovt, uden at skulle bekymre jer om eventuelt dårligt vejr. De forskellige svømmehaller afholder forskellige arrangementer og har adskillige aktivitetsmuligheder under jeres besøg.

Vil I hellere ud på det åbne hav eller suse op og ned af Susåen, kan det være interessant for jer at leje en kano eller båd. Således kan I selv sejle ud og nyde det gode vejr, bade eller måske have en fiskestang med i bagagen.

I kan også nyde det hele en smule hævet over alle andre ved at leje en hest gennem nogle af vores søde hesteudlejere i SydkystDanmark. På hesteryg kan I ride rundt og nyde vores skønne områder - eksempelvis på Møns Klint med den fantastiske udsigt langs klinten udover Østersøen, eller på Feddet nær Præstø Fjord ved en af Danmarks bedste strande.

Mangler I andre turforslag eller vil I bare gerne på sightseeing, kan I finde mere inspiration under menupunktet "Praktisk information", hvor I kan søge på diverse oplevelser. Her er nok at se i SydkystDanmark!

Her begynder barndomsminderne!

Del denne side