Aktiv ferie på Sydsjælland og Møn

Kan I lide at blive udfordret, og kan I lide at røre jer? SydkystDanmark har et bredt udvalg af forskellige former for aktiv ferie. Vi har alt fra cykling til trætopbaner og fra kanosejlads til ridning - og meget mere. Her begynder udfordringerne!

Cykelferie

Cykelferie er ikke et fremmed fænomen i SydkystDanmark. Som en betydelig del af København-Berlin, en god håndfuld panoramaruter og mange andre ruter, kan man vidst roligt kalde os for en cykeldestination. Vi har alt lige fra de søde ture til de store dramaer på Møns Klint. I vælger selv hvilken rute I vil afsted på. På alle ruter er der gode forhold og mulighed for pauser, hvor I kan stoppe op og nyde de mange flotte udsigtspunkter. Naturen her er fantastisk! 
Har I ikke jeres egne cykler med på ferien, så bare rolig. Vi har flere cykeludlejere i området, og de er altid klar med service og hjælp. 

Vandreture

SydkystDanmark er et sandt mekka for naturglade sjæle og ikke mindst på grund af de mange fantastiske vandreruter. Den storslående natur med dybe skove, høje klinter og historiske områder danner rammen for nogle enestående muligheder for forskelligtartede, udfordrende, hyggelige og sanselige vandreture. Camønoen er kongerigets venligeste vandrerute, der strækker sig hele 175 kilometer og giver mulighed for at opleve smukke naturområder, naturlige lokalområder, kyster, strande og Dark Sky fænomenet. Trampestien byder på en autentisk vandreoplevelse på UNESCO Verdensarv Stevns Klint, mens Vordingborg, Stege og Præstø byder på historiske vandreruter. Der findes med andre ord et utal af ruter for vandreglade sjæle på Sydsjælland og Møn.

Kanoture

Måske er I mere til at bruge jeres armmuskler under den aktive ferie. I den anledning har vi også de helt rigtige forhold til jer. Blandt andet kan I på Susåen ved Næstved sejle i kano, op og ned af åen. Den smukke kanotur bringer jer eksempelvis forbi Herlufsholm Kostskole, og en masse skønne naturområder. Kanoerne kan I leje forskellige steder på ruten, og hvis vejret er godt, skal I selvfølgelig ikke glemme madpakken! Der er rig mulighed for pauser undervejs, hvor I kan nyde en dejlig picninc.

Trætopklatring

Søger I en kombination af arm- og benkræfter, samt en mental udfordring, er vores trætopbaner lige noget for jer. De mange forhindringer, svævebaner og højder kræver en prøvelse. I udfordres på det mentale ved at skulle igennem forhindringsbanerne, samt ved at skulle kaste jer ud fra højderne på de mange svævebaner. En sjov udfordring, som giver en fantastisk følelse i kroppen. I vil med garanti blive udmattede efter sådan en lang dag i trætoppene. I kan prøve kræfter med dette på Camp Adventure i Rønnede, som er Danmarks største klatrepark, eller på Gavnø hvor der også er baner for de helt små børn. GeoCenter Møns Klint har også installeret trætopbaner i klinteskoven, med udsigt over Østersøen. 

Ridning ved Feddet

Hesteridning

Hvis I hellere søger en mere afslappende, men stadig aktiv ferie, så er ridning måske noget for jer. I rolige, smukke omgivelser kan I på Møns Klint eller Feddet ride på egne eller lejede heste og tage på opdagelse i den fantastiske natur. De dygtige guider og instruktører hjælper jer gerne i gang, hvis det måtte være første gang. I kan forvente en smuk og sjov oplevelse. Find hesteudlejere i SydkystDanmark, hvis I ikke har jeres egne med. 

SydkystDanmark byder på meget mere end det vi nu har nævnt. I kan også dykke, snorkle, paraglide, surfe, fiske og meget, meget mere end det. Undersøg nærmere via menupunktet "Praktisk information" under Aktiviteter, og lad jer blive inspireret til jer næste aktive ferie på Sydsjælland og Møn.

Her begynder udfordringerne! Velkommen. 

Del denne side